14 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Uzay Kampı Türkiye Bu Yazın Sosyalleşme Alanı Oldu

Çocukların, pandemi döneminin getirdiği hareketsizlik ve yalnızlık psikolojisinden kurtularak sosyalleşmeleri ve uzay teknolojilerini öğrenmeleri için özel programlar sunan Uzay Kampı Türkiye’nin yaz gençlik kampları sona erdi. Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İran, İsrail ve Romanya’dan da, 7-15 yaş arası çocuklar ve yetişkinlerin katıldığı bu yılın yaz kamplarında ikinci jenerasyondan katılımcıları da ağırlandı.

Uzay Kampı Türkiye’nin okulların kapanmasıyla birlikte başlattığı yaz kampları sona erdi. Pandemi nedeniyle kışı evde geçirmek zorunda kalan çocukların ve ailelerinin büyük ilgi gösterdiği programlara Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Almanya, İran, İsrail ve Romanya’dan da çocuklar katıldı. Türkiye dışında benzerinin sadece ABD’de olduğu İzmir’deki kampa katılanlar; sanal uzay uçuş görevinden NASA tasarımlı astronot simülatörlerinin kullanılmasına, teleskopla gökyüzü gözleminden sıcak hava balonu yapımı ve fırlatılmasına kadar pek çok etkinlikle hem öğrendiler hem de eğlendiler.

ESKİ KAMPÇI ÇOCUĞUYLA BİRLİKTE GELDİ

Uzay Kampı Türkiye’de 21 yıl önce henüz 15 yaşındayken katıldığı etkinliği unutmayan Yüksek Makine Mühendisi Mehmet Can Uslu, 3-5 Eylül 2021 döneminde düzenlenen, ebeveynler ve çocuklarına özel Aile-Çocuk Uzay Kampı programına bu kez kızı ile birlikte katıldı. Kampa 21 sene sonra çocuğuyla birlikte tekrar gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Uslu, çocukken katıldığı kampın kendisini çok etkilediğini ve aynı duyguları kızıyla birlikte tekrar yaşamak istediği için kampa katıldığını belirterek, düşüncelerini şu sözlerle aktardı:

“Uzay Kampına 2000 yılında, henüz 15 yaşındayken katılmıştım. Uzay Kampı Türkiye’de bilimi fiziksel olarak da kullanabileceğim araçlarla eğitim alarak öğrenince uzay teknolojilerinin ilgimi çektiğini fark ettim. Bir anlamda kendimi tanıdım; kendimi mutlu hissettiğim yerde olduğumu anladım. Yıllar içinde eğitimime devam ederek makine mühendisi oldum ve halen AR-GE çalışmalarına katılıyorum. Uzay Kampı Türkiye’deki tecrübem bana başarılı olacağıma dair inancı ve özgüveni kazandırdı. Kızımı da teleskopla yaptığımız gözlemler ve kitaplar aracılığıyla bilimle tanıştırdım. Bu alanda ilgili olduğunu görünce onu da Uzay Kampı’na getirmek istedim. 15-16 yaşlarına geldiğinde kendi başına katılması için Uzay Kampına tekrar göndereceğim.”

YENİ DÖNEM PROGRAMLARI YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Eğitimde 21’nci yılına giren ve 250 bini aşkın kişiye “uzay teknolojileri programları” sunan Uzay Kampı Türkiye’nin 2021-2022 dönemi programları başladı. Kamp yetkilileri okullara özel konaklamalı program ve günlük geziler sunduklarını, pandemiye karşı alınan tedbirlerle güvenli bir ortamda sunulan kamplar için rezervasyonların şimdiden dolmaya başladığını aktardılar.

Paylaş: