19 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Son Dakika: Burak Yılmaz Beşiktaş’a dönebilir!

Fransa Lig 1 takımı Lille’de geçen dönem yaşadığı şampiyonluğun akabinde bu periyot bitiminde ayrılığa hazırlanan Burak Yılmaz, Türkiye’ye geri ...

Fransa Lig 1 takımı Lille’de geçen dönem yaşadığı şampiyonluğun akabinde bu periyot bitiminde ayrılığa hazırlanan Burak Yılmaz, Türkiye’ye geri dönüşe yeşil ışık yakmıştı.

Fanatik’in haberine göre; 36 yaşında olmasına karşın formda bir imaj ortaya koyan Burak, 1 dönem Beşiktaş ’ta oynayıp futbol hayatına nokta koymaya olumlu bakıyor. Beşiktaşlı idarecilerin geri dönüşüne sıcak baktığı başarılı golcü için son kararı, teknik yönetici Valerien Ismael verecek.

Dönem sonunda Michy Batshuayi ve Cyle Larin’le yollarını ayırmaya hazırlanan Kara Kartal’da Fransız teknik adam, Burak konusunda son sözünü söyleyecek. Genç hoca, deneyimli isim için çalışmalara başladı.

‘Niye istemeyeyim…’

Beşiktaş kongre üyesi olan Burak Yılmaz, geçen yıl yaptığı özel açıklamada, “Beşiktaş’tan ayrılırken çok değerli bir meblağ bıraktım. Beşiktaş için her vakit güzel kanılara sahibim. Bana ayrılırken, ‘Türkiye’ye geri dönersen Beşiktaş’ta tekrar oynamak ister misin’ diye sormuşlardı. Dönersem Beşiktaş’ta oynamayı niçin istemeyeyim” kelamlarını sarf etmiştik.

‘Önünde yalnızca 12 gol var…

Deneyimli golcünün babası Fikret Yılmaz, oğluyla ilgili olarak birkaç ay evvel yaptığı açıklamada, “Biz Adanalıyız. Burak, Avrupa’da devam edip teknik yöneticilik lisansı da alabilir, başka taraftan buraya da gelebilir. Ben burada 200 golü geçmesini istiyorum. Kendisine layık bir ekipte oynayıp, 200 golü geçip, futbola veda etmesini istiyorum” sözlerini kullanmıştı. Burak’ın Harika Lig ’de 13 dönemde çıktığı 327 maçta 188 golü bulunuyor. Burak, ligdeki son döneminde 2019-20’de Beşiktaş formasıyla 25 maçta 13 gol atmıştı.

Burak Yılmaz, geçen dönem ortaya koyduğu etkili oyunla Lille’i Fransa Lig 1 şampiyonluğuna taşıyan en değerli etkenlerden olmuştu.

Paylaş: