14 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Sağlıklı Hayatın Olmazsa Olmazları

Esenler Belediyesi personeline "Sağlıklı Yaşam ve Hastalıklardan Korunma" yöntemlerini anlatan Sağlık Eğitmeni Nurdan Sirkeci, sağlıklı bir hayatın olmazsa olmazlarının; sağlıklı beslenme, düzenli spor ve hijyen olduğunu söyledi.

Esenler Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, belediye personeline yönelik bir dizi eğitim seminerleri düzenliyor. Programlar kapsamında Belediye Konferans Salonu’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Sağlık Eğitmeni Nurdan Sirkeci, “Sağlıklı Yaşam ve Hastalıklardan Korunma” konusunda personeli bilgilendirdi.

SAĞLIKLI BİR HAYAT İÇİN…

Sağlıklı bir hayatın olmazsa olmazlarından söz eden Nurdan Sirkeci, “Sağlıklı bir hayatın yolu; sağlıklı beslenme, düzenli spor, hijyen, ağız ve diş bakımı ile sosyal aktivitelerden geçer” dedi. Programda personelin sorularını da cevaplayan Sirkeci, kişisel bakım, beslenme ve uykunun önemini özetle şöyle anlattı:

“Havlu ve tırnak makası kişiye özel olmalı. Aksi takdirde bakteriler mantar oluşumuna sebep olur ve bu da bulaşıcıdır. 3 ana ve 3 ara öğün yemeye dikkat etmeliyiz. Kahvaltı, günün en önemli öğünüdür. Günde ortalama 2 buçuk litre su içmeliyiz. Hormonlarımızın düzenli olması için günde ortalama 8 saat uyumalıyız ve 10 saati de geçmemeliyiz.”

saglikli-hayat-2

Paylaş: