25 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

TBB’nin İlk Kadın Başkanı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi.

İstifa nedeniyle boşalan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevi için bugün Ankara’da seçim gerçekleştirildi.

TBB Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi.

Çok sayıda belediye başkanı ve meclis üyesinin katıldığı toplantıda, Hayrettin GÜNGÖR 2017 Yılı Faaliyet Raporuna ilişkin meclisi bilgilendirdi. Divan Başkanlığını Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN’ın yaptığı toplantıda, 2017 Yılı Bütçe Kesin Hesabı da görüşülerek karara bağlandı.

Oylamaya geçilmeden önce Divan Başkanı ZOLAN tarafından TBB’nin önceki Başkanı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir AKYÜREK’E Birliğe sunduğu katkılar için çiçek takdim edildi.

Türkiye Belediyeler Birliği'nin ilk kadın başkanı Fatma Şahin oldu.
Türkiye Belediyeler Birliği’nin ilk kadın başkanı Fatma Şahin oldu.

Başkan ŞAHİN: “Belediyecilik aşk işidir, sevda işidir.”

Oylama öncesinde kürsüye gelerek meclise hitap eden Başkan Fatma ŞAHİN, 1945’ten bu yana farklı siyasi görüşten yerel kalkınmanın mimarlarını bir araya getiren Birliğin önemli bir misyonu üstlendiğinden bahsetti. “Belediyecilik aşk işidir, sevda işidir. Doğduğun, büyüdüğün topraklara hizmet etmek için önce işini sevmek, işini aşkla yapmak, insana dokunmak, onların hayır dualarıyla beslenmek gerekir” diyen ŞAHİN, yerel kalkınmanın önemine değinerek; “Yalnızca ekonomik kalkınma değil, artık insanı merkeze alan bir kalkınma modeli, çevresel bir kalkınma modeli dünyada yükselen bir değer olduğunu görüyoruz. Dünya, kentsel liderlik, sürdürülebilir kentsel kalkınmadan bahsediyor. 24 Haziran itibariyle Türkiye yeni bir modele geçerken, seçilmişlerin, yerel aktörlerin çok daha güçlendiği yeni bir dönemin başlangıcı olacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından Başbakanlığa geçtiğinde, nasıl yetki devirleriyle yerel yönetimlerin güçlendiğini, nasıl mali olarak belediyelerin yüzde 5’lerden 7’lerden yüzde 12’lere yükseldiğine şahidiz. Artık kalkınma yerelde başlıyorsa bizim daha güçlü bir finansal modeli hayata geçirmemiz lazım. Finansal olarak baktığımızda denkleştirmenin ne kadar önemli olduğunu, bu denklemin bir an önce düzeltilmesi gerektiğine inandım. Birliğin emanetini yüklenmiş bir kardeşiniz olarak, daha önceki başkanlarımızın desteğini alarak, onların tecrübesinden yararlanarak bu sorunun birebir takipçisi olacağım.” şeklinde konuştu.

Başkan ŞAHİN’in konuşmasının ardından oylamaya geçilerek Birlik Başkanı, 1. Başkan Vekili ve Encümen Üyeleri seçimle belirlendi. Yapılan oylama neticesinde Divana tek aday olarak önerilen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN TBB Başkanı olurken 1. Başkan Vekili olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai KAFAOĞLU seçildi.

Encümen Üyeleri Belirlendi

TBB Başkanı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN başkanlığında görev yapacak Encümen üyeleri şu şekilde belirlendi; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes TÜREL, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki TOÇOĞLU, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir KARA, Bingöl Belediye Başkanı Yücel BARAKAZİ, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar BAHÇECİ, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi YAŞAR, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin SELVİTOPU, Altındağ Belediye Başkanı Veysel TİRYAKİ, Meram Belediye Başkanı Fatma TORU, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan AKGÜN, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin YILDIRIM.

Paylaş: