29 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Tarihi Kula Evleri Yeniden Hayat Buluyor

Kula, Turizm Kenti Oluyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 3 bin yıllık jeoparkı, Peri Bacaları ve tarihi evleriyle turizmin gözbebeği ilçesi olan Kula’da, bu potansiyeli harekete geçirmek amacıyla başlattığı çalışmaları hızla sürdürüyor. Bu kapsamda tarihi Zeynep Onbaşı Evi de, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor.

Kula’da tarihi dokuyu tekrar canlandırmak için yoğun bir çalışma yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kula Evleri’nden bir tanesini daha restore ederek, halkın hizmetine sunmak için çalışmalarına devam ediyor. Kula’da Taş Mahalle mevkiinde bulunan ve 319 metrekare yüzölçümlü, avlulu ahşap ev, 12 odalı ve toplam iki katlı tarihi konağın restorasyonu aslına uygun olarak yapılıyor. Zeynep Onbaşı Evi olarak anılan ve Kula halkı arasında ‘Eski Hastane’ olarak da bilinen tarihi yapının kısa süre içerisinde hizmete açılacak olması bölge turizmine hareket kazandıracak.

Kula Evleri

Başkan Tosun, “Kula’nın tarihi kimliği hayat bulacak”

Zeynep Onbaşı Evi’nde sürdürülen restorasyonun kendisini oldukça mutlu ettiğini belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “İlçemiz sınırları içerisinde 3 bin civarı tarihi ev bulunmaktadır. Bunların hepsini geri kazandırmak zor olsa da Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün Bey’in katkılarıyla kısa sürede birçok tarihi dokuyu geri kazandıracağız. Zeynep Onbaşı Evi ve diğer restorasyon projelerimiz ile Kula’nın tarihi kimliği hayat bulacak” dedi.

Kula Evleri

Kula, Turizm Kenti Oluyor

Kula’da muazzam bir turizm potansiyeli olduğunu ve bu potansiyeli harekete geçirmek için Tarihi Kula Evleri ve bunun yanı sıra jeopark konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Beyler Evi’nin ardından ‘Eski Hastane’ olarak bilinen Zeynep Onbaşı evinde de restorasyon çalışmaları başladı. En kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayarak bu evi de turizme kazandırmanın çabasındayız. Kula’mızı turizm kenti yapmak için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Paylaş: