22 Temmuz 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Sean Penn, Volodimir Zelenski ile yaptığı görüşmeyi anlattı

Hollywood'un en ünlü yüzlerinden Sean Penn katıldığı programda Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenski'yle yaptığı görüşmeyi anlattı.

Hollywood’un en ünlü yüzlerinden Sean Penn katıldığı programda Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenski’yle yaptığı görüşmeyi anlattı.

61 yaşındaki Amerikalı aktör iki hafta Ukrayna’nın başşehri Kiev’e gitmiş ve Rusya’nın askeri harekat kararı almasından bir gün evvel Zelenski’yle görüşmüştü.

Independent’in haberine nazaran 4 Mart’ta Amerikalı haber sunucusu Anderson Cooper’ın programına katılan Penn, Zelenski’nin büyük bir cüret sergilediğini söyledi. Zelenski’nin ülkesini bir ortaya getirme biçiminden çok etkilendiğini lisana getiren Penn şu sözleri kullandı:

“Zelenski’nin bunun için doğduğunun farkında olup olmadığını bilmiyorum lakin çağdaş dünyada cüret, haysiyet ve sevgi açısından yeni olan bir şeyin huzurunda olduğum açıktı.”

Aktör ayrıyeten, “Bu fevkalâde bir an. Ondan çok etkilendim ve hem Ukrayna hem de onun için çok korktum” dedi.

“Ukraynalıların hayatları için savaştığını” belirten aktör, işgale karşı çıkan Ruslardan da dayanak istedi. Bu savaşın ABD’yi de etkileyeceğini düşünen Penn şunları söyledi:

“Ukrayna halkını ve Devlet Lideri Zelenski’yi desteklemek için elimizden gelen her şeyi yatırmamız gerektiğini biliyorum, yoksa Amerika’nın evvelce nasıl olduğunu hatırlamayacağız.”

Penn, yardıma muhtaç şahıslara takviye olmak emeliyle kurduğu vakfı CORE’la birlikte Kiev’e gittiğinde paklık gereci sağladıklarını, nakit para yardımı yaptıklarını ve muhtaçlık duyanlara su verdiklerini belirtti.

SAVAŞIN BELGESELİNİ ÇEKECEK

Farklı çalışmalar yürütmeyi hedeflediklerini söz eden Penn şunları lisana getirdi:

“Hali vakti yerinde birçok kişi işlerini ve banka hesaplarını geride bıraktı ve bu onların yeni gerçekliği.”

Penn ayrıyeten yaptıkları kampanya için dayanağa gereksinim duyduklarını söyledi.

Rusya’nın işgalinin akabinde Twitter’da yaptığı paylaşımla aktör bu hamleyi kınamış ve “acımasız bir hata” diye nitelemişti.

Penn halihazırda Rusya ve Ukrayna ortasındaki tansiyonu husus alacak bir belgesel üzerinde çalışıyor.

Paylaş: