23 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Ramazanda Bağışıklığınızı Desteklemeyi İhmal Etmeyin

Ramazan ayında değişen beslenme sistemi, bağışıklık sistemimizin zayıflamasına neden olabiliyor. Havaların değişkenliği ve pandemi de göz önüne ...

Ramazan ayında değişen beslenme sistemi, bağışıklık sistemimizin zayıflamasına neden olabiliyor. Havaların değişkenliği ve pandemi de göz önüne alındığında yanlışsız ve kaliteli multivitaminlerden takviye almak gerekiyor.

Bu yıl hava sıcaklıkları çok değişken seyrediyor. Uzmanlar Ramazan ayında da soğuk günlerin bizi beklediğini söylüyor. Oruç müddetinin uzunluğunu da göz önüne aldığımızda bu Ramazan’da sıhhatimize ekstra ihtimam göstermemiz gerekiyor. Ramazan’da değişen beslenme sistemi nedeniyle vitamin, mineral, protein, karbonhidrat üzere besin öğelerini istikrarlı biçimde alınması zorlaşabiliyor. Bu besin öğeleri bağışıklık sistemimizi de etkiliyor. Ecz. Ayşen Dincer, bu nedenle Ramazan ayında sıhhat meselelerinin önlenmesi için gerçek ve kaliteli multivitaminlerden dayanak almanın kıymetine dikkat çekiyor.

Sıhhat Bakanlığı 2019 bilgilerine nazaran Türkiye’de hem bayanlarda hem de erkeklerde vitamin ve mineral eksikliği görüldüğünü hatırlatan Ecz. Dincer, erkeklerde bilhassa magnezyum, çinko, potasyum, B6 ve D vitamini; bayanlarda ise magnezyum, kalsiyum, demir, çinko, potasyum, B1, B2, B6 ve D vitamini eksikliğinin kelam konusu olduğunu belirtiyor. Dincer, birebir araştırmaya nazaran sağlıklı ve besleyici besin tüketemeyenlerin yüzde 22,7; gerekenden daha az besin tüketenlerin oranının ise yüzde 16,5 olduğunun altını çiziyor.

Krom içeren bir multivitamin sık sık acıkmanızı engellemeye yardımcı olur

Dincer, pandeminin de devam ettiği Ramazan ayında tüm bu kuralların göz önüne alınarak bağışıklık sistemini desteklemek için özel olarak farklı vitamin ve mineraller ile formüle edilmiş ve aktifliği çalışmalarla gösterilmiş eserleri tercih etmenin kıymetli olduğunu vurguluyor. Kullanılan multivitaminin içerisinde krom olmasının da ehemmiyetine dikkat çeken Ecz. Dincer bu mineralin yararlarını şöyle özetliyor: “Krom insülin direncini düşürür, yağ ve karbonhidrat metabolizmasını hızlandırır. Ayrıyeten karbonhidrat ve yağlardan güç açığa çıkmasını sağlar, glikoz intoleransı ve kolesterolün azalmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra tatlı krizlerini mahzurlar. Uzun müddet aç kalıp yemek yedikten sonra şekerin ani yükselmesinin de önüne geçer. Krom içeren bir multivitamin dayanağı vitamin, mineral, antioksidan ve özel besinler ile bağışıklık sisteminizi desteklerken, kromun kan şekerini düzenleyici tesiri ile sık sık acıkmanızı engellemeye yardımcı olur.”

Paylaş: