27 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Manisa Merkezin 50 Yıllık Su İhtiyacı Karşılanacak

DCIM100MEDIADJI_0013.JPG

Manisa MASKİ Genel Müdürlüğü, 37 milyon TL yatırım ile Gürle İçme Suyu Tesisinden şehir merkezine gelen ana isale hattındaki ana hat döşeme imalatlarını tamamladı.
Manisa MASKİ Genel Müdürlüğü, 37 milyon TL yatırım ile Gürle İçme Suyu Tesisinden şehir merkezine gelen ana isale hattındaki ana hat döşeme imalatlarını tamamladı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de çalışmaların sona yaklaştığını ifade ederek, yatırımın Manisa merkezin önümüzdeki 50 senelik su ihtiyacını karşılayacağını belirtti.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde vatandaşların daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyu tüketmelerini sağlamak için yoğun mesai harcıyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen Gürle İçme Suyu Ana İsale Hattı işinde 13 kilometrelik ana hat döşeme çalışmaları tamamlandı. 37 milyon TL yatırım bedeli ile hayata geçirilen çalışma kapsamında Emlakdere ve Kayapınar’da inşaatları devam eden içme suyu depolarındaki çalışmalar da yüzde 90 seviyesinde tamamlandı.

Manisa’da verim 5 kat artacak

Manisa için en önemli doğal kaynak sularından biri olan Gürle’de il merkezine ulaşan suyun kapasitesi de yaklaşık 5 kat artacak. Bu sayede, Uncubozköy’de yer alan içme suyu deposuna Gürle’den gelen suyun debisini artırmayı amaçlayan çalışma ile Manisa merkezin içme suyu ihtiyacı büyük oranda karşılanacak.
“Gece gündüz demeden çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çalışmanın önemine değinerek, “Manisa merkezin içme suyu ihtiyacının önemli bir kısmını besleyen isale hattımızda sık sık arıza ve patlaklar meydana geliyordu. Aynı zamanda, doğal kaynaktan gelen su, eski hattan verimli şekilde alınamıyordu. Artan nüfusun ihtiyacını karşılayacak bir düzenlemeye de gidilmesi gerekiyordu. Vatandaşlarımızın içme suyu sıkıntısı yaşamaması adına bu yatırıma hayat verdik. Manisa merkezde önümüzdeki yıllarda içme suyu noktasında yaşanabilecek olası sıkıntıları önleyecek önemli bir projeye daha imzamızı attık. Hattımız devreye alındığında değeri daha fazla anlaşılacak. Manisa merkezin önümüzdeki 50 yılının su ihtiyacı karşılanacak. Hemşerilerimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Paylaş: