29 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Logo Siber Güvenlik, Türkiye’nin birinci SASE tahlilini geliştirdi

Uzaktan ya da hibrit çalışma modelleri, ofis maliyetlerini azaltması ve çalışan tecrübesini güzelleştirmesi üzere taraflarıyla pandemi sonrası ...

Uzaktan ya da hibrit çalışma modelleri, ofis maliyetlerini azaltması ve çalışan tecrübesini güzelleştirmesi üzere taraflarıyla pandemi sonrası periyotta de yerleşik hale geldi. Birçok şirket iş süreçlerini süratle bulut ortamına ve dijitale taşırken, Forrester danışmanlığında yürütülen bir araştırma, uzaktan çalışmanın siber güvenlik risklerini artırdığını ortaya koydu. Rapora nazaran şirketlerin %74’ü son vakitlerde iş süreçlerini etkileyen siber hücumları uzaktan çalışmayla ortaya çıkan güvenlik açıklarıyla ilişkilendirdi. 10 şirketten 8’i ise şirketlerinin uzaktan çalışmanın bir sonucu olarak siber risklere daha açık hale geldiğini söyledi.

Hususla ilgili gelişmeleri pahalandıran Logo Siber Güvenlik Genel Müdürü Hakan Hintoğlu, “Çalışanların iş uygulamalarına erişirken bulundukları yerdeki internet temaslarını ve kendi aygıtlarını kullanması, buluttaki uygulamalara yalnızca şirket ağı içinden değil her yerden erişilmesi üzere faktörler atak yüzeyini genişleterek siber güvenlik risklerini artırıyor. Bu risklere karşı kapsamlı bir muhafaza arayan işletmeler için SASE mimarisi uygun bir tahlil olarak öne çıkıyor. Biz de yerli ve yeni jenerasyon siber güvenlik tahlilleri sunan bir firma olarak Türkiye’nin birinci SASE platformu Berqnet SASE’yi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz lansmanla tanıttık” dedi.

5 kuruluştan 3’ü SASE tahlilini benimseyecek

SASE platformlarının bilhassa çok şubeli yahut uzaktan çalışan şirketlerin dağıtılmış ağlarını yönetebilmeleri için bütünsel ve ölçeklendirilebilir bir tahlil sunduğunu vurgulayan Hakan Hintoğlu, “Bulut iş süreçlerini inançla yönetmek için firewall, web filtre, IPS üzere güvenlik servisleri sunan inançlı internet erişimi, her aygıtın güvenilmez olduğu varsayımına dayanan sıfır inanç yaklaşımı (ZTNA), şubelerin birbirlerine inançla ve esnek bir biçimde bağlanmasını sağlayan SD-WAN üzere çeşitli bileşenlere muhtaçlık duyulur. Berqnet SASE, bu bileşenlerin hepsini tek bir platformda sunuyor. Bu sayede ağ idaresi ve güvenlik özellikleri tek bir platformda birleştiriliyor. Ölçeklendirilebilir yapı sayesinde tüm şubeler ve çalışanlar platformdan tıpkı performansla yararlanabilirken, güvenlik siyasetleri tüm şube ve kullanıcılar için daha dengeli hale geliyor. İdaresi kolaylaştırırken riskleri ve maliyeti düşüren SASE, güvenlik teknolojilerinde yeni bir yaklaşımı isimlendiriyor. Gartner, 2025’e kadar 5 kuruluştan 3’ünün SASE tahlilinin benimsenmesi için stratejilere sahip olacağını iddia ediyor. Berqnet SASE ise Türkiye’nin birinci ve tek SASE tahlili olma özelliğini taşıyor” sözlerini kullandı.

Siber risklerde imalat ve finans başı çekiyor

SOCRadar 2021 Türkiye Tehdit Raporu’na nazaran Türkiye’de fidye yazılımı akınlarından en çok etkilenen dallar ortasında imalat ve finans başı çektiğini ve kamu kurumlarının da gelişmiş kalıcı tehdit (APT) çeşidindeki siber hücumlara maruz kaldığını hatırlatan Logo Siber Güvenlik Genel Müdürü Hakan Hintoğlu, değerlendirmelerini şu sözlerle sonlandırdı: “İş süreçlerini büsbütün dijitalleştiren ve bulut sistemler kullanan şirketler, uzaktan ya da hibrit çalışma modellerine inançla geçebilmek için siber güvenlik yatırımları yapmaktan kaçınmıyor. Gartner bilgileri bu yıl global çapta bilgi güvenliği ve risk idaresi harcamalarının 172 milyar dolara ulaşacağını öngörüyor. Bu harcamalar içinde SASE, ağ güvenliğini tek noktadan yönetmek için daha az maliyetli, yenilikçi bir tahlil olarak öne çıkıyor. Berqnet olarak yapay zeka dayanaklı SASE çözümümüzle Türkiye’de bir birincisi gerçekleştiriyoruz. Her ölçekten şirkete işlerini itimatla dijital ortama taşıyabilecekleri uçtan uca tahliller sunuyoruz.”

Paylaş: