20 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

LED’li Ekranlar Yolların Dili Oluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ana cadde ve bulvarlara yerleştirdiği “LED'li trafik bilgi ekranları”nın sayısını 42’den 57’ye çıkardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in ana cadde ve bulvarlarına yerleştirdiği yolların dili LED’li trafik bilgilendirme ekranlarının sayısını artırmaya devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, Ankara’nın dört bir tarafındaki modern ve estetik yollara ayrı bir özellik kazandıran “trafik bilgi ekranları”nın sayısının 42’den 57’ye çıkarıldığını belirterek, “Böylece trafikteki sürüş rahatlığı ve güvenliği için yerleştirdiğimiz son teknoloji LED’li ekran sayımızı, ihtiyaç duyulan noktalara yerleştiriyoruz” dedi.

Bilişim ve teknolojik gelişmelerin şehre adaptasyonu ve maksimum verimliliğin sağlanması açısından “akıllı kent sistemi” çalışmaları yürüten Büyükşehir Belediyesi, sürücü güvenliği ve sürüş rahatlığı için gerçekleştirdiği, uyguladığı örnek çalışmalarına da yenilerini ekliyor.

YOLLARDA DA ANKARA BÜYÜKŞEHİR FARKI

İlk olarak Ankara Bulvarı ve Kuzey Ankara yolunda hizmete giren LED’li  bilgilendirme ekranları, daha sonra Başkent’in pek çok bölgesine yerleştirildi. Toplam 57 bilgilendirme ekranıyla yollarda sürücü güvenliği ve sürüş rahatlığının yanı sıra estetik bir görünüm de sağlayan Büyükşehir Belediyesi, tek bir merkezden verilen, yollara ilişkin tüm bilgileri ve uyarıları, bu ekranlar sayesinde Başkentlilere ulaştırıyor.

Sürücülere, güzergâhlardaki yoğunluk bilgisinden Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına, özel gün kutlamalarından yol durumlarına ve kazalara kadar pek çok bilgi ve mesajı sürücülere aktaran ekranlara ilişkin bilgi veren Vedat Üçpınar, “Başkent’in pek çok noktasında toplam 42 olan LED’li  ekran sayımızı 57’ye çıkardık. Vatandaşlarımızın gideceği bölgeye varış süreleri, 60 noktada yer alan sensörlerimiz sayesinde kesin ve anlık olarak aktarılabiliyor. Bu sayede güvenli bir sürüş keyfi ve kolaylığıyla, en verimli trafik akışını sağlamak adına önemli bir çalışmaya imza attık ve atmaya da devam ediyoruz” diye konuştu.

Üçpınar, 30 ayrı noktada yer alan araç sayım cihazları sayesinde de araç istatistiklerinin günlük olarak oluşturulduğunu ve trafik düzenlemesi için planlamalar yapılabildiğini kaydetti.

Trafikte sürücülere büyük kolaylıklar sağlayan, “yolların dili” LED’li bilgilendirme ekranlarının çok beğenildiğinin de altını çizen Üçpınar, “Sürekli kontrolünü yaptığımız yollarda ihtiyaç olduğu tespit edilen noktalara bu ekranlardan yerleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Paylaş: