20 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Köpekler Satılmasın

Başkan TUNA: Pet Shop’lar, Köpek Yavrusunu Satıyor. 15 Gün Çocuk Hevesini Alıyor. Ondan Sonra Sokağa Salıyor. Kanunla Düzenlenmesi Gerektiğini Düşünüyorum.

Göreve geldiği günden bu yana son derece yoğun bir gündeme sahip olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa TUNA son açıklamalarıyla da ilgi çekti.

Belediye’nin 2018 Bütçesi görüşülürken kendisine evcil hayvanlar hakkında yöneltilen sorulara: “Pet Shop’lar var.  Köpek yavrusunu satıyor. 15 gün çocuk hevesini alıyor. Ondan sonra sokağa salıyor. Bunun bir kanunla düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bununla ilgili bakanlıklarla da görüşeceğim inşallah. Pet Shoplar’da köpek satışın yasaklanması lazım. Ayrıca bir hayvanın satışının bir emtia gibi satışının çok doğru olmadığını düşünüyorum. İnsani değil, hayvan bir meta değil ki yani, kalem, kitap, ayakkabı değil ki. Hayvan o da bir canlı. Onu köleleştiriyorsun. Onun öyle satılmaması lazım.”

Başkan TUNA’nın açıklamaları kamuoyunda geniş yer bulurken ilerleyen günlerde nasıl sonuçlar doğuracağı da merakla bekleniyor.

Paylaş: