19 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Kılıçdaroğlu Çorum’a Geliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şeker fabrikaları için Çorum'a geliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Çorum’a geldi ve  şeker fabrikalarının özelleştirilmesine değinerek, Cumartesi günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da kente geleceğini belirtti.

Ağbaba; bu mitingler siyasi bir miting değil. Parti ayrımı gözetmeden herkesi şeker fabrikalarının özelleştirilmesine tepki vermek için Türk bayraklarıyla miting alanına davet ediyoruz, dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumartesi günü Çorum’a gelecek. Çorum‘da şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ‘hayır‘ demek için bir miting düzenleyecek olan Kılıçdaroğlu’nun gelişi ile ilgili önceden kente gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Çorum’daki miting hazırlıkları hakkında görevlilerden bilgi aldı. Hürriyet Parkında oturan vatandaşlarla da sohbet eden Ağbaba, hangi siyasi görüşte olursa olsun bütün Çorumluları mitinge bekliyoruz. Bu bir siyasi miting değil, şeker fabrikalarının satışına karşı yapılan bir mitingdir. Sadece Türk bayrakları ile alanda olacağız. Şeker fabrikasının satılmasına karşı olan herkesi mitinge bekliyoruz dedi.

Çorum şeker fabrikasının peşkeş çekileceğini savunan Ağbaba, satış gerçekleşirse fabrikanın kapanacağını iddia etti.

Mücadeleye devam ettiklerini ve özelleştirmenin duracağına inandıklarını dile getirten Ağbaba, Ak Parti iktidarına da çağrı yaparak “lütfen bu seslere kulak ver senin partindeki milletvekilleri bile buna karşı çıkıyor. Bu satışı isteyen bu satışı savunan bir tek insan bile yok şu anda. Bazı mitinglerimize MHP ve Ak Partililerde katıldı. Bu satışı savunan bir tek kişi bile yok. O nedenle bu satışın duracağına inanıyoruz hükümetin de bu sesi duymasını istiyoruz. Gel yol yakınken bu yanlıştan dön. Milli ve yerli fabrikaları uluslararası güçlere peşkeş çekme” diye konuştu.

Paylaş: