23 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Kazan’a “Kahramanlık Madalyası” TBMM Gündeminde

Kazanlıların bu destansı kahramanlıkları, ikinci bir Çanakkale, ikinci bir Kuvayi Milliye ruhunu Ankara’da yeniden diriltti.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken açılan ateş sonucu 9 şehit ve 84 gazi veren Kazan’a “kahramanlık madalyası” verilmesi TBMM gündemine taşındı. Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Ankara ve Kazan ilçesine “kahramanlık madalyası” verilmesi için kanun teklifi verdi.

FETÖ tarafından gerçekleştirilen askeri darbe girişimi sırasında Kazan’daki 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak, sivil halkı, Meclis’i ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken, açılan ateş sonucu 9 kahraman Kazanlı kişi şehit düşerken, 84’ü de yaralanarak gazi olmuştu.

Kazanlılar canlarını ortaya koydu  

Ceylan, kanun teklifinde, “Devletin merkezi Başkent Ankara’da halkımızın direnişi ayrı bir destandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TBMM, Genel Kurmay Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü, TRT, Esenboğa Havalimanı gibi stratejik noktalarda, başta Kızılay olmak üzere tüm meydanlarda,  Ankara halkı hain darbecilere haddini bildirerek tarihi bir ders verdi” dedi.  Ceylan, özellikle darbecilerin üs olarak kullandıkları Akıncı Hava Üssü önünde toplanan binlerce Kazanlının, uçakların kalkmasını önlemek için canlarını ortaya koyduğunu vurguladı. Halkın ve güvenlik güçlerinin en çok şehidin Ankara’da verdiğini anımsatan Ceylan, Ankara’nın ve Kazan’ın darbecilere karşı göğsünü siper etmesinin unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini kaydetti. Ceylan, “Bunun için TBMM tarafından yine TBMM’ye Başkent Ankara’ya ve Kazan İlçesine ‘Kahramanlık Madalyası’ verilmelidir. Bunun için Meclis Başkanlığı’na kanun teklifi verdik” dedi.

Unutmayacağız, unutturmayacağız

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, kahraman Kazan halkının demokrasi, vatan, millet, bayrak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uğrunda verdiği mücadelenin demokrasi tarihine altın harflerle yazıldığını söyledi. Başkan Ertürk, “Kazanlıların bu destansı kahramanlıkları, ikinci bir Çanakkale, ikinci bir Kuvayi Milliye ruhunu Ankara’da yeniden diriltti. Bu kahramanlığın, bu destanın unutmayacağız ve unutturmayacağız. Kazan bu unvanı çok fazla hak etmiştir. Devletimizin bu konuda Kazanlıların yanında olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Paylaş: