21 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Her Vilayette Özel Eğitim Anaokulu

Ulusal Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitime erişimi 81 vilayette yaygınlaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda okul öncesi 5 yaş kümesinde ...

Ulusal Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitime erişimi 81 vilayette yaygınlaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda okul öncesi 5 yaş kümesinde okullaşma oranını, yüzde 78’den yüzde 90’a çıkardı.

Bakanlık, özel eğitim öğrencileri için de anaokullarını yaygınlaştırmaya başladı. Bu kapsamda, Türkiye genelinde 2019 yılında, 28 vilayette 52 özel eğitim anaokulu bulunuyordu. Yeni bir çalışma ile özel eğitim anaokullarını tüm vilayetlerde kurma kararı alan Milli Eğitim Bakanlığı, çalışmalarını tamamlayarak 81 vilayette özel eğitim anaokulunda hizmet vermeye başladı.

BU YIL 165 ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU DAHA AÇILACAK

Bu kapsamda 2021 sonu prestijiyle 81 vilayette özel eğitim anaokulu sayısını 112’ye çıkaran Ulusal Eğitim Bakanlığı, bu yılın birinci iki ayında 23 özel eğitim anaokulu açarak özel eğitim anaokulu sayısını 135’e yükseltti. Bakanlık, özel eğitim anaokullarına erişimi artırmak için bu yıl, 165 özel eğitim anaokulu daha açacak.

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mevzuya ait yaptığı değerlendirmede özel eğitimde sunulan hizmetin kalitesi kadar erişilebilirliğe de kıymet verdiklerini belirtti.

Bir taraftan verilen hizmetin kalitesini artırırken öbür taraftan bu hizmetlere 81 vilayette vatandaşların kolay kolay erişebilmesini sağladıklarını tabir eden Özer, 28 vilayette hizmet veren özel eğitim anaokulu ağını 2021 sonunda 81 ile yaygınlaştırdıklarını ve özel eğitim anaokulu sayısını da 112’ye çıkarttıklarını kaydetti.

“ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU SAYISI 300’E ÇIKARILACAK”
Bakan Özer, şu açıklamalarda bulundu:

“Daha evvel yalnızca 28 vilayette olan özel eğitim anaokullarımız, 53 vilayette yeni açtığımız anaokullarıyla artık 81 vilayette de hizmet vermeye başladı. 81 vilayetimizde en az bir anaokulunun hizmet vermesini sağlamış olmaktan büyük bir memnunluk duyuyoruz. 81 vilayette özel eğitim anaokulu sayısını 2021 yılı sonunda 112’ye çıkardık. Böylelikle özel eğitim anaokulu olmayan ilimiz kalmadı. Öbür taraftan bilhassa büyükşehirlerimize ağırlık vererek buralardaki özel eğitim anaokulu sayısını artırmaya çalışıyoruz. Bu yıl 188 yeni özel eğitim anaokulunu hizmete almayı hedefliyoruz. Bu maksat kapsamında, yılın birinci iki ayında 23 yeni özel eğitim anaokulunu hizmete açtık. 165 yeni özel eğitim anaokuluyla ilgili tüm planlamalarımızı da tamamladık. Bu anaokullarının imaliyle, özel eğitim anaokulu sayısında değerli bir artış gerçekleştirerek özel eğitim anaokulu sayısını 300’e yükseltmiş olacağız.”

Paylaş: