23 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

“Ginger”lı Zabıtalar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, 61. yaşına yeni ekip ve araçlarıyla girdi.

1956 yılından bu yana hizmet veren Zabıta Teşkilatı, bu yıl 61. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Trafik Denetim, Çevre İmar, Zabıta Denetim Şube Müdürlükleri’nde 440 personel ile görev yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı da, yeni yaşına Ginger ve bisikletli ekiplerin yanısıra, giydirme yaptığı 8 araç ve 8 yeni dilenci ekibiyle birlikte giriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Teşkilatı, kentlilerin rahat, huzur ve sağlığı için haftanın 7 günü, gece-gündüz çalışmalarına devam ediyor. Büyük kentlerde giderek artan bir olarak toplumu rahatsız eden dilencilik faaliyetlerini engellemek amacıyla 8 adet “dilenci timi” oluşturulması, bu çalışmaların sadece bir bölümü.. Son 1 yıl içinde 24 bin dilenciye işlem yapan İzmir Büyükşehir Zabıtası, kurduğu yeni ekiplerle bu mücadeleyi artırma kararlılığını da göstermiş oldu.

Daha hızlı müdahale

Yaz aylarında artan hareketliliği kontrol etmek; işporta, işgal, çevre kirliliği ve trafik sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla açık alanda görev yapan zabıta ekiplerini takviye eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevede 10 bisikletli ekip ile 6 Ginger ekibi oluşturdu. 15.30 – 23.00 saatleri arasında görev yapacak olan bu ekipler, yaya ya da trafik yoğunluğunun olduğu bölgelerde yaşanan olumsuzluklara daha hızlı müdahale imkanına sahip olacak. Halen eğitimleri devam eden Ginger ve yeni bisiklet grubu, 15 Ağustos’tan itibaren göreve başlayacak.

Büyükşehir Zabıtası ayrıca, farkındalık yaratmak için filosuna dahil ettiği 8 yeni aracı giydirdi.

Paylaş: