28 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Dost Eli Kıyafet Yıkama ve Teslim Merkezi Hizmete Açıldı

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, söz verdiği Dost Eli Projesi’ni hayata geçirdi.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, söz verdiği Dost Eli Projesi’ni hayata geçirdi. Kıyafetten, ayakkabıya kadar pek çok ihtiyacın veren elle alan el arasında köprü vazifesi göreceği Dost Eli Kıyafet Yıkama ve Teslim Merkezi’nin hayırlı olmasını dileyen Başkan Şirin, “Hayırseverlerimizle gittikçe büyüyen Aşevi ve Hayır Merkezimiz’de yükselttiğimiz çıtayı Dost Eli Kıyafet Yıkama ve Teslim Merkezimiz ile zirveye taşımayı hedefliyoruz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettiren Turgutlu Belediyesi, yardım elini yine ihtiyaç sahiplerine uzattı. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in seçim vaadleri arasında yer alan ve başta giysi ve ayakkabı olmak üzere pek çok malzemenin ücretsiz olarak verileceği Dost Eli Kıyafet Yıkama ve Teslim Merkezi’ni hayata geçti. Hiç kullanılmamış ya da kullanılabilir ikinci el eşyaların yer aldığı ve hayırseverlerin özverileriyle sürdürülebilirliği olacak İstiklal Mahallesi’nde yer alan merkezi ziyaret eden Başkan Şirin de Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet geçirilen merkezin son durumu Sosyal Hizmetler Müdürü İsmail Eksür ve çalışanlardan bilgi aldı.

Aşevi ve Hayır Merkezi’nden Sonra Dost Eli

Merkezi inceleyerek verilecek hizmet hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Turgay Şirin, merkezin yer seçimi konusunda hassasiyet gösterdiklerinin altını çizerek, ihtiyaç sahiplerinin aileleriyle birlikte huzurlu bir şekilde merkezden faydalanmaları gerektiğini söyledi. Başkan Şirin, “Göreve geldiğimiz günden bu yana üzerine eğildiğimiz, hassasiyet gösterdiğimiz konu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşabilmek oldu. Gerek engelli kardeşlerimize, gerek maddi durumu kötü olan vatandaşlarımıza çeşitli yardımlarla ulaştık. Şimdi de Turgutlu halkına verdiğimiz bir sözü daha, Dost Eli Projesi ile layıkıyla yerine getirecek olmanın memnuniyetini yaşadığımı ifade etmeliyim. Arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla bugün ortaya güzel bir uygulama çıktı. Dost Eli Projesi ile ne yapacağız; maddi durumu yetersiz olan vatandaşlarımız ile onlara yardım elini uzatan halkımız arasında köprü görevi göreceğiz. Hayırseverlerimizle gittikçe büyüyen Aşevi ve Hayır Merkezimiz’de yükselttiğimiz çıtayı umuyorum ki Dost Eli Kıyafet Yıkama ve Teslim Merkezimiz ile zirveye taşıyacağız” dedi.

Dost Eli Kıyafet Merkezi

“Hedefimiz 7’den 77’ye Herkesi Sevindirmek”

Turgutlu Belediyesi olarak ilçedeki yardımlaşma kültürünü daha aktif ve daha koordineli hale getirecek projelerle daha da anlamlı kılmaya gayret ettiklerini söyleyen Başkan Şirin, “Her zaman ifade ettiğim gibi veren elle alan elin görmemesi bu güzel hayır işlerinin vatandaşımız nezdinde de anlamlı kılıyor. Çünkü sosyal hayatta çok karşılaştığımız üzere eski değil ancak kullanılabilir haldeki kıyafetlerimizi, ayakkabılarımızı ve özellikle çabuk büyüyen çocukların hala yeni gibi olan giysilerini çöpe atmaktan çekiniyor, kime verip de değerlendireceğimizi düşünüyoruz. İşte bu noktada Dost Eli Kıyafet Yıkama ve Teslim Merkezimiz devreye girecek. Personellerimiz haftanın belirli günlerinde vatandaşımızın evinden aldığı ya da merkeze getirilecek giysi ve diğer malzemelerin gerekirse temizliği yaparak, merkezimizdeki raflara yerleştirecek. İhtiyaç sahiplerimiz de merkezimize gelerek ihtiyaç duyduğunu ücretsiz bir şekilde alarak kullanabilecek. Bu uygulamayla inanıyorum ki 7’den 77’ye pek çok vatandaşımızı kardeşimizi, çocuğumuzu sevindirmiş olacağız. Önümüzdeki günlerde bunun yansımalarını alacağız. Hayıra, hasenata duyarlı olan ilçemizi bu güzel projeyle buluşturmuş olacağız. Kıyafet bağışlayan vatandaşımızın manevi hazzıyla, o malzemeyi alanın sevincini bir araya getirmiş olacağımıza inanıyorum. Hep dedik “Turgutlu’da aç, açıkta olan insan olmasın” Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Turgutlu’muz için hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Proje Çocukları da Sevindirecek

Son olarak merkezin sadece kıyafet üzerinde yoğunlaşmayacağını söyleyen Başkan Şirin, “Elbette önceliğimiz her ne kadar kıyafet olsa da şuanda merkezimizde miniklerimizi bekleyen yüzlerce oyuncağımız var. Merkezimizde oyuncak gibi 0-15 yaş gurubuna hitap edecek çocuk kıyafetleri de mevcut. Şuanda çok değerli hayırseverlerimizden temin ettiğimiz ayakkabı ve bayan çantası gibi malzemeleri de kabul ediyoruz“ dedi.

Dost Eli Kıyafet Merkezi

Nasıl Yardımda Bulunabilirim?

Dost Eli Kıyafet Yıkama ve Teslim Merkezi, haftanın 5 günü mesai saatlerinde ve Cumartesi günleri 12:30’a kadar hizmet verecek. İrtibata geçecek kişilerin evlerinden (haftanın belirli günlerinde) yardım malzemeleri alınarak, merkeze götürülecek. Merkezde temizleme işlemi yapılarak raflara yerleştirilecek. Merkezden faydalanacak ihtiyaç sahipleri ise kayıt formlarının ardından kendilerine verilecek kartlarla dilediği malzemeyi alabilecek. Mahalle muhtarlarıyla koordineli gerçekleştirilecek çalışmalarla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşılması hedeflenen projenin sürdürülebilirliği noktasında hizmet ağı içerisindeki firma ve mağazalardan da bağış alınacak.

Paylaş: