24 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: 90 bin cami vatanımız için en büyük hazine

Diyanet İşleri Lideri Erbaş, beraberinde Ankara Valisi Vasip Şahin ve AKP Ankara Milletvekili Emrullah İşler ile birlikte Çankaya'da imali ...

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, beraberinde Ankara Valisi Vasip Şahin ve AKP Ankara Milletvekili Emrullah İşler ile birlikte Çankaya’da imalatı tamamlanan Ayşe Hatun Mescidi‘nin açılış merasimine katıldı.

Erbaş, Türkiye genelindeki 90 bin caminin bulunduğunu belirtirken “Bu vatanımız için en büyük hazinedir, kazanımdır. İnşallah camilerimizin yalnızca duvarlarını, minarelerini yükseltmekle kalmayacağız, içini de gençlerle, çocuklarla, derslerle donatmaya çalışacağız. Bunun için uğraş ediyoruz” dedi.

Her caminin bitişiğinde 4-6 yaş çocuklar için Kuran kursu açmaya uğraş ettiklerini söyleyen Erbaş, “4-6 yaşındaki çocuklarımıza İslam, peygamber, sevgi, hürmet, dürüstlük, üniversal bedeller dediğimiz bu kıymetleri küçük yaşta çocuklarımıza öğreteceğiz. Ayşe Hatun Mescidi de o kadar hoş yakışmış ki bu mahalleye, hem minarelerinin mükemmelliğiyle, hem mimarisinin harikalığıyla gençleri bol olacak” dedi. Yapılan konuşmaların akabinde caminin açılışı gerçekleştirildi.

Paylaş: