13 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Dijital Kent Esenler

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu Huzur Toplantısı'nda konuştu: Yüzde 100 güvenli bir şehir için Esenler'de Dijital Kent Merkezi'ni kuracağız.

Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından halk ile polis arasındaki ilişkileri geliştirmek ve vatandaşların sıkıntılarını dinleyip çözmek amacıyla düzenlenen 2016 yılı Huzur Toplantısı, Esenler Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya; Esenler Kaymakam Vekili Osman Ateş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, belediye başkan yardımcıları, okul müdürleri, muhtarlar,  din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HUZUR VE UMUT ŞEHRİ İÇİN…

10 Aralık terör saldırısında şehit olan Adem Oğuz’a Allah’tan rahmet diledikten sonra konuşmasına başlayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Şehir dediğimizde aklımıza ilk gelen şey güvenliktir. Şehir zenginlik, huzur ve güvenden bahseder. Güven yoksa şehrin şehir olma özelliği yoktur. Biz şehrin güvenliğinin çözüm paydaşıyız. Şunu çok iyi biliyoruz ki Esenler, güvenlik konusunda çok önemli mesafe kaydetti. Bundan sonrası için Esenleri daha güvenli hale getirmek için ne kadar nüans varsa hayata geçireceğiz” dedi.

ESENLER’DE DİJİTAL KENT MERKEZİ

Esenler’de okul, sokak ve parkların güvenlik kameralarıyla donatılacağını belirten Göksu, “Hedefimiz 2017 içinde Esenler’i güvenlik açısından iyi bir noktaya getirmek. Esenler’de bin 550 sokak ve caddenin her birinin güvenlik kamerasıyla donatılması konusunda emniyet ile görüştük. Şehrin güvenlik ile ilgili kısmı emniyete, trafik boyutu da Büyükşehir Belediyesi’ne entegre edilmesi gerekiyor. Bu kapsamda ilçemizde Dijital Kent Merkezi’ni kurarak yüzde 100 güvenli şehri hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.

SUÇ ORANINDA YÜZDE 17 DÜŞÜŞ

Esenler’de suç oranlarında ciddi oranda düşüş olduğunu kaydeden Esenler İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, “Geçen yıl 7 bin 774 suç olayının yaşandığı Esenler’de hırsızlıktan yaralamaya kadar 6 bin 460 olay olmuş yani yüzde 16.9’luk bir azalma söz konusu. İnşallah bu seviyeyi çok daha aşağılara çekeceğiz. Bunun için var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda dinleyenlerin soruları da cevaplandı.

Paylaş: