17 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Çukurova Emitt Fuarında

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) yerini alarak Adana ve Mersin'in sahip olduğu potansiyel turizm değerlerini tanıtıyor.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) yerini alarak Adana ve Mersin’in sahip olduğu potansiyel turizm değerlerini tanıtıyor.

Doğu Akdeniz ve Avrasya bölgesinin en önemli turizm buluşmasını gerçekleştiren ve dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan EMITT Fuarı, 22. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. 25-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek fuarın açılışı İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımlarıyla yapıldı.

ÇKA koordinasyonu ile açılan Çukurova standında, Adana ve Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, bölgede faaliyet gösteren oteller, tur operatörleri yerini aldı. Kentlerin tanıtımına katkı sağlayan, turizm profesyonellerini aynı çatı altında buluşturan fuarın açılış gününde Çukurova standına ilgi yoğun oldu.

Fuarın ilk gününde Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz üst düzey bürokratlar, iş dünyası temsilcileri, bölgenin turizm profesyonelleri Çukurova standını ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldılar.

Bölgenin turistik değerlerinin tanıtıldığı Çukurova standında fuar süresince, bölgeye ilişkin tanıtım ve seyahat rehberi, broşür, kitapçık, gibi tanıtım materyalleri ve promosyon malzemelerinin yanı sıra bölgeye özgü narenciye, cezerye ve şalgam turizm meraklılarının beğenisine sunulacak; ayrıca dev ekranlarda Çukurova’nın turistik değerlerini anlatan tanıtım filmlerinin gösterimi yapılacak.

Türkiye’nin uluslararası en büyük turizm buluşması olan, bu yıl 85 ülkeden 4 bin 800 katılımcı, 600 tur operatörü ile bin 30 firmanın ağırlandığı fuar, 28 Ocak’a kadar açık kalacak.

Paylaş: