28 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Cristiano Ronaldo, profesyonel futbol tarihinin en golcü oyuncusu oldu

Cristiano Ronaldo tarihin en çok gol atan profesyonel futbolcusu oldu.

İngiltere Premier Lig’in 29’uncu hafta müsabakasında Manchester United, alanında Tottenham Hotspur’u konuk etti. Old Trafford’ta oynanan müsabakada konut sahibi grup, 12’nci dakikada Cristiano Ronaldo, ekibini 1-0 öne geçirdi. 35’inci dakikada Harry Kane penaltıdan attığı gol ile skoru 1-1’e getirdi.

Bu golden 3 dakika sonra tekrar sahneye çıkan Ronaldo, skoru 2-1’e getirdi ve birinci yarı bu skorla sonuçlandı.

72’nci dakikada Harry Maguire’nin kendi kalesine attığı golle Tottenham, skoru 2-2’ye getirdi. 81’inci dakikada Cristiano Ronaldo, Alex Telles’in asistini şık bir baş vuruşuyla gole çevirdi hat-trick yaparak skoru 3-2’ye getirdi. Müsabakada öbür gol olmayınca Manchester United alandan 3-2 galip ayrılmayı başardı.

Bu sonucun akabinde Manchester United puanını 50’ye yükseltirken Tottenham 45 puanda kaldı.

RONALDO TARİHİN EN ÇOK GOL ATAN FUTBOLCUSU OLDU

Tottenham karşısında 3 gol kaydederek hat-trick yapan ve 807 meslek golüne ulaşan Cristiano Ronaldo, FIFA’nın resmi istatistik tutmamasına karşın 1931-1955 tarihleri ortasında 805 gol attığı varsayım edilen Avusturya-Çekya asıllı Josef Bican’ı geride bırakarak profesyonel futbol tarihinde en çok gol atan futbolcu olmayı başardı. Brezilyalı oyuncular Pele ve Romario, meslekleri boyunca 1000’den fazla gol atmasına karşın bu gollerin içerisinde amatör, resmi olmayan ve hazırlık maçlarında atılan goller de yer alıyor.

BİR REKOR DA MANCHESTER UNITED’TAN

Manchester United’ın Tottenham karşısında 3-2 galip geldiği müsabaka mesken sahibi takım için de farklı bir kıymet söz etti. Bu galibiyet ile Premier Lig tarihinde iç alanda 400’üncü galibiyetine ulaşan Manchester United, bu istatistiğe birinci ulaşan grup olmayı başardı. Premier Lig’de iç alanda 572 maça çıkan Manchester takımı, 400 galibiyet, 108 beraberlik ve 64 yenilgi aldı.

Paylaş: