24 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Çankaya’ya “Teknoloji Evi” Geliyor

Çankaya Teknoloji Evi içerisinde yer alacak Kod Atölyesi, Robot Atölyesi ve 3D Yazıcı Atölyesi’nde temel ve uygulamalı eğitimler verilecek.

Çocukların eğitimi konusunda kitap serisi, yaz okulu, doğa kampı gibi birçok çalışma yapan Çankaya Belediyesi şimdi de teknoloji alanında eğitim için kolları sıvadı. 7-14 yaş arası 200 çocuğun eğitim alabileceği ve okulların teknoloji sınıflarını da ağırlayacak Çankaya Teknoloji Evi, 30 Eylül’de kapılarını açacak. 

Çocukların çevre, kültür, sanat, spor, bilim, edebiyat gibi çeşitli alanlarda eğitimleri konusunda bugüne kadar çok sayıda proje hayata geçiren ve etkinlikler düzenleyen Çankaya Belediyesi şimdi teknoloji eğitimi için adım attı. Çukurambar’daki Çankaya Parkı içinde inşası devam eden Çankaya Teknoloji Evi, 7-14 yaş arası çocukların teknoloji eğitimi almasını sağlayacak. Kod Atölyesi, Robot Atölyesi ve 3D Yazıcı Atölyesi’nin yer alacağı Teknoloji Evi, 200 çocuğun teknolojik eğitimle tanışmasını sağlayacak. Teknoloji Evi, okullardaki teknoloji sınıflarından öğrencilerine vereceği teknoloji laboratuvarı desteği ile toplam 550 çocuğa eğitim sağlayacak kapasitede olacak. 

ATÖLYELER HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Çocuklara programlamayı sevdirecek ve eğlendirecek şekilde hazırlanmış birçok uygulama ile eğitim verilecek Kod Atölyesi’nde, algoritmik düşünce sistemlerinin nasıl geliştirebileceği problem üreten değil problem çözen bireylerin eğitimi sağlanacak.

Robot teknolojilerini öğrenmeye yönelik giriş yapılacak Robot Atölyesi’nde ise robot tasarımı yapılabilecek. Öğrenciler Robot Mekaniği, Tasarım, Akış Diyagramları, Temel Görev Yürütme, Algılayıcılar, Servo Motor Kontrolü üzerine eğitim alabilecekler. Legolar, sensörler, özel devreler ve parçaların olduğu bir kitin verileceği çocuklar, kendi robotlarını yapabilecek. Aynı kiti kullanarak farklı robot yapabilecek çocuklar, deneyerek ve görerek  robotlarla ilgili temel beceri ve kavramları öğrenecek.

Çocukların hayallerini somut materyale çevirecek 3D Yazıcı Atölyesi ise 3 boyutlu programlarda çizim yapılarak, hayal gücünün 3d yazıcıyla buluşmasını sağlayacak. Tasarım ve inovatif düşünceyi destekleyici 3D yazıcıların, eğitim ortamlarında inovatif düşünce ve tasarımı güçlendirecek şekilde kullanımlarının arttırılmasını amaçlayan Atölye,  3D yazıcıların kullanımı konusunda öğrencilere tasarım, yazılım gibi farklı becerilerin kazandırılmasını da amaçlıyor.

Çankaya Teknoloji Evi’nde yer alan atölyelerde eğitim almak isteyenler Çankaya Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün 458 90 97 numaralı telefonundan bilgi alabilirler.

Paylaş: