22 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Çankaya Sağlıklı Kentler Yarışması’nda Bu Yıl Da İddialı

Çankaya Belediyesi, daha önce iki kez ödül aldığı Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’na bu yıl 4 ayrı kategoride toplam 7 projeyle başvuruyor.

2012’de engelli bireylerin istihdama katılımını sağlayan “ÇAÇOY Projesi”  ile “En İyi Uygulama Ödülü” alan, geçtiğimiz yıl “Doğal-Biyolojik Gölet/Çansera Park” projesi ile Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Çankaya Belediyesi bu yıl da iddialı.

Yerel seviyedeki halk sağlığı için güçlü bir lobi oluşturmak hedefiyle 2005’de kurulan Sağlıklı Kentler Birliği’nin ilk ve en aktif üyelerinden olan Çankaya Belediyesi, birliğin her yıl düzenlediği Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’na bu yıl 4 ayrı kategoride toplam 7 projeyle katılıyor.

Daha önce önemli ödüller aldığı yarışmada bu yıl da iddialı olan Çankaya Belediyesi “Sağlıklı Çevre Kategorisi”nde Türkiye’de bir ilk olan ve şimdiden pek çok yerel yönetime örnek gösterilen “Sokak Toplayıcılarının Sisteme Entegre Edilmesi” projesinin yanı sıra “Atık Pili Topla, Doğayı Koru” projeleriyle katılıyor.

“Sağlıklı Şehir Planlaması Kategorisi”nde kent hayatında toprağa ve doğaya temas etmek isteyen Çankayalıları çok mutlu eden “Mutlukent Mahalle Bostanı, Kent ve Tarım Hobi Evi” ile Çankaya’nın katılımcı belediyecilik anlayışı için artık bir standart haline gelen “Yaşar Kemal Parkı Projesi / Katılımcı Belediyecilik Örneği” projeleri var.

Çankaya Sağlıklı Kentler

Yarışmanın “Sosyal Sorumluluk Kategorisi”ne “Biz Olmadan Asla” ve “Çankaya Çocuk Kitapları Serisi” ile başvuran Çankaya Belediyesi “Sağlıklı Yaşam Kategorisi”nde ise ürettiği hizmetleri toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı hale getirme çabasındaki yol haritası olan Yerel Eşitlik Eylem Planı’nda öngördüğü üzere “Kendimi Bilirim, Kadın Erkek Eşitim: Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Toplum” adlı sağlık ve bilinçlenme projesiyle yarışacak.

Son başvuru tarihi 19 Ağustos olan yarışmanın jürisi, 8 Eylül’de sonuçları açıklayacak. Ödül töreni ise Sağlıklı Kentler Birliği’nin Ekim ayında Mersin’de düzenleyeceği konferansta yapılacak. Yarışmanın jürisinde Prof. Dr. Ruşen Keleş, Prof. Dr. Ünal Altınbaş, Prof. Dr. Handan Türkoğlu, Prof. Dr. Cengiz Türe ve Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz gibi alanlarında uzman bilim insanları yer alıyor.

Paylaş: