13 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Beşiktaş’ta Valerien Ismael dönemi resmen başlıyor! İmza merasiminde açıklamalar ve Önder Karaveli kelamları…

Beşiktaş, yeni teknik yöneticisi Valerien Ismael için imza merasimi düzenliyor. Dün gece İstanbul'a gelen Fransız teknik adam için Siyah-beyazlı ...

Beşiktaş, yeni teknik yöneticisi Valerien Ismael için imza merasimi düzenliyor.

Dün gece İstanbul’a gelen Fransız teknik adam için Siyah-beyazlı kulüp KAP’a “Profesyonel Futbol Grubumuzun Teknik Yöneticiliği konusunda Valerien Alexandre Ismael ile 25.03.2022 (bugün) tarihinden başlamak üzere 2022-2023 dönemi sonuna kadar ve 2023-2024 dönemi için 1 yıl opsiyonlu olacak biçimde mukavele imzalanmıştır.” biçiminde bildiri yaptı.

Valerien Ismael, Başkan Ahmet Nur Çebi düzenlenen imza merasiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulunuyor.

Ahmet Nur Çebi’nin açıklamaları şöyle oldu:

Hocamız Valerien Ismael ile mutabakatımızı yaptık. Kendisine inancımız sonsuz. Araştırdık, kendi plan ve projelerimize uygun bir hoca olacağına inandığımız için davet ettik, sağ olsun kendisi de kabul etti. Beşiktaşımıza plan ve projelerimiz doğrultusunda katkı vereceğine inanıyoruz. 2,5 yıllık başkanlık dönemimde ekonomik manada büyük sıkıntılarımız vardı. Bunları temizleyerek, kulübümüze katkı verecek hale getirerek bir süreç geçirdik. Bunun devamında da geçen yıl en güç kaidelerde, pandemi döneminde 3 kupa alarak bu süreci taçlandırdık. Bundan sonra maddi ve manevi manada kulübümüzün bir stratejisi vardır. Gelecek dönem birçok kontrat bittiği için daha rahat bir süreç başlayacak bizim için. Bu süreçte Ismael ile birlikte olmak çok değerli olacaktır. Bu yapılanma süreci uzun yıllar sürebilir. Birileri gelecek, birileri gidecek. Bu bayrak yarışını her gelen devam ettirecek. Öz kaynağımıza yönelecek olan, gençlere ehemmiyet veren, taraftara hırslı futbol oynatan hocalar bu projenin her vakit modülü olacaktır. Umuyorum bu süreç yeni hocamızla uzun sürer. Başkan Karaveli hocama çok teşekkür ediyorum. Topluluğun kıymetli bir kesimiydi, uzun yıllar misyon yapmış bir isimdi. Sergen hocamızdan sonra bu vazifesi devraldı. Lakin nedenini bilmediğim halde toplumsal medyadaki birtakım bireylerce yıpratılması gerçek değildi. Bunun sonucu olarak hocamız, misyona Beşiktaş’ın menfaatleri doğrultusunda devam etmemesinin gerçek olduğunu söyledi ve misyonu bıraktı. Sergen Hoca da berbat devirlerde misal tavırda bulunmuş ve Beşiktaş’ı değerli tutmuştu. Biz de idare konseyi olarak Beşiktaş için en yanlışsız ismin Valerien Ismael olduğuna karar verdik. Bu karar bir çalışma eseridir. İdare konseyi kararıdır. Sportif yöneticimiz Ceyhun Yararı önderliğinde yürütüldü bu operasyon. Hocamıza güzel geldin diyorum ve muvaffakiyetler diliyorum.

Valerien Ismael’in açıklamaları:

Başkanımıza ve Ceyhun beyefendiye bana gösterdikleri inanç için teşekkür etmek istiyorum. Kalbim gururla dolu. Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birine, Avrupa futbolunun en büyük kulüplerinden birine gelmiş bulunuyorum. Bunun sorumluluğu da olacak ve ben hırslı bir antrenörüm. Bu çeşit uğraşlara girmek için her vakit hazırım. Bu büyük kulübün ve değerli bir projenin bir kesimi olmak benim için gurur verici.

Bu kulüp, taraftarlar ve benim aramda çok kıymetli bir irtibat var. Onlar kazanma odaklı bakış açısına sahipler, ben de öyleyim. Bu bedellerde şekillenmiş bir ekip ve kulüp var. Gayret etmeye hazırız.

Bu kulübün çok yüksek, ateşli bir taraftarı var. Birinci günden sosyal medyada bunu hissettirdiler. Onlarla buluşmak için sabırsızlanıyorum. Takımımla birlikte gece gündüz çalışarak elimizden geleni en güzelini yapmaya çalışacağız. Önümüzde 8 maç var, en düzgün formda çalışarak bu süreci geçirmeye çalışacağız. Ayrıyeten bu periyotta elimizdeki oyunculara bakıp kimlerle bu projeye devam edebilir buna bakacağız. Taraftarla oyuncular ortasında en yanlışsız bağı kurmaya çalışacağız.

Öz kaynak ve altyapı konusu bizim için çok değerli. Genç oyuncularla ilgili tahlil yapacağız. Hangi oyuncular rekabetçi ortamda performans gösterebilir buna bakacağız. Yaşı hiç değerli değil, bir performans varsa ona talih vereceğiz. Bir gün değil, her gün Beşiktaş.

Soru: Buraya iki yardımcısıyla geldi. Gruba dahil olacak öteki isimler olacak mı? Önder Karaveli takımda olacak mı? Yerli bir isim takımda olacak mı?

Ahmet Nur Çebi: Hocamızın kendi yardımcılarını seçeceği bir süreç olacak. Birlikte karar alacağımız bir süreç. Karaveli hocamız ise bizim meşhur projemizin bir kesimi olmaya devam edecektir. Bizimle bir arada, bizim takımımızda bu projenin modülü olacak. Alt yapıdan üst yapıya gelecek oyuncuları uyumunu yürütecek. Ona hürmet göstermeyenlerin linç siyasetiyle karşı karşıya kalıp yoruldu. Bu misyonuna bir diğer kişinin gelip Beşiktaş’a katkı yapması gerektiği fikrini bizimle paylaştı. Önder Karaveli bizimledir, çok katkı verdi, vermeye de devam edecektir. Herkesin fikri kendine lakin ben lider olarak onu başarılı buluyorum. Haksız yere linç yedi ve yargılandı. Bunun yapılmaması lazım. Tenkitler linç formunda olmamalı, Beşiktaş’a katkı vermeli. Bu linçlerin Beşiktaş’a ziyandan diğer bir getirisi olmaz.

Soru: Beşiktaş’ın öne geçtiği maçlarda geriye düştüğünü gördük. Bununla ilgili mentalitesi ne olacak? Sosyal medyada kendisi için terminatör benzetmeleri var, Beşiktaş’ın terminatörü bulundu mu?

Ahmet Nur Çebi: Beşiktaş taraftarı hocasını severse ona yakışan isimler bulacaktır. Onlar terminatör derse, hocamız da severse bence sorun yok. Alt yapıyla ilgili başlattığımız projede 9’a yakın oyuncu a kadroyla çalışıyor şu anda. Gençlere dayalı, gelir-gider istikrarını koruyabileceğimiz bir projemiz var. Gelenler var, Ismael hocamız daha fazlasını da yapacaktır. Koşan bir grup istediğini, Beşiktaş taraftarının da bunu istediğini biliyoruz. Bu hususta kendisine güveniyoruz.

Valerien Ismael: Oyun ideolojim büsbütün yüksek tempoya dayalı. Bu tempo için yüksek güç gerekiyor. Bunu rakibe ve iç alanda taraftara hissettirmeniz gerekiyor. Bunun için rakibe fizikî üstünlük kurmak ve teknik kalite gerekiyor. Beşiktaş zati topa sahip olmak isteyen bir grup. Tempo ile bunu da birleştirmemiz gerekiyor. Bunları yapmak için oyuncu kümesiyle birlikte çalışmaya gereksinimimiz var. Bugün buraya gelmiş olmamı hakikat bir zamanlama olarak görüyorum.

Soru: Başkanlık sürecinde 4. hocanız. Bu mevzuda tenkitler var, nasıl yanıt verirsiniz?

Ahmet Nur Çebi: 4. hocam değil. Karaveli zati hocamızdı, Sergen Yalçın ile ben kontrat imzaladım. Abdullah Avcı biz geldiğimizde misyondaydı 3 ay sonra ayrılmıştır. Benim getirdiğim bir hoca değildir. Türkiye için kıymetli bir hocadır, şu andaki muvaffakiyetleri için de tebrik ediyorum. Bu biçimde bakınca Ismael benim ikinci hocamdır 4 değil.

Valerien Ismael: 3 yıldır ekiplerimi 3-4-3 ile oynatıyorum. 150 maçtan fazla bir tecrübe var. Şampiyonlar Ligi elemeleri, Premier Lig… Takımımızda farklı yerlerde oynayabilen oyuncular var. Bize zenginlik kazandıracaktır. Oyuncuların kazanma azmini yakalamak için %100’ünü veren bir teknik adam göreceklerinin kelamını verebilirim. Bu oyunda kazanmanın garantisini veremezsiniz, hoş olan da bu. Ancak çok çalışan bir teknik grup göreceklerinin kelamını verebilirim.

Paylaş: