27 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

AŞTİ’de Güvenlik Önlemleri

Büyükşehir’e bağlı BUGSAŞ tarafından işletilen AŞTİ’de güvenliği tehlikeye düşürecek herhangi bir olaya meydan vermemek için sıkı önlemler uygulanıyor.

Her gün 70-80 bin kişinin giriş-çıkışını kontrol altında tutan güvenlik ekipleri, 7/24 sürdürülen uygulamalar kapsamında, çanta, valiz ve poşet kontrollerinin yanı sıra gelişmiş ulaşım araçlarıyla, yaya olarak devriye görevi yapıyor.

Toplam alanı 550 bin metrekare, kullanım alanı da 140 bin metrekare olan AŞTİ’de güvenlik elemanları; yolcular ve araçlarda silah, bomba kontrollerinin yanı sıra aranan suçluların bulunması, asker kaçakları, evden kaçanlar ve kaçak yabancıların yakalanmasında etkin rol oynuyor. Kullanılmayan inşaat ve yeşil alanlarda da kameralarla güvenlik kontrolleri yapılıyor.

AŞTİ girişinde otomobillerin bagajları güvenlik nedeni ile inceleniyor.

X-RAY CİHAZI VE DEDEKTÖRLE KONTROL

AŞTİ’ye gelenlerin bagajları x-ray cihazından, yolcular da kapı dedektöründen geçirilip, üst aramaları yapılıyor. Bu kapsamda x-ray cihazıyla yapılan kontrol ve aramalarda şüpheli bulunan, içinden yasa dışı eşya ve çakı gibi delici kesici malzeme çıkan çanta ve valizlerle ilgili tutanak tutularak Emniyete bildiriliyor.

3 YILDA 36 ŞÜPHELİ ÇANTA VE POŞET, ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Son 3 yıl içinde yürütülen güvenlik faaliyetleri kapsamında da 36 şüpheli çanta ve poşet de güvenlik önlemi alınıp, bomba imha ekiplerine bilgi verilerek, uzman ekiplerce etkisiz hale getirildi.

125 adet ruhsatsız silah yakalanan AŞTİ’de, hırsızlık-yankesicilik, dolandırıcılık suçundan 35 kişi, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan 36 kişi, çeşitli suçlardan aranan da 104 kişi yakalanarak, tutanakla polis noktasına teslim edildi.

Yine aynı dönemde evden kaçan 563 çocuk polise teslim edilirken, seyyar satıcı, dilenci ve hamallarla ilgili 5 bin 554 işlem ve uygulama yapıldı. 304 adet buluntu eşya ise tutanakla kayıp eşya bürosuna teslim edildi. Çığırtkanlarla mücadele çalışmalarında da Kabahatler Kanunu’na göre 10 bin 207 para cezası uygulandı.

Bunların yanı sıra ilk yardımlarda ve hastaneye sevklerde, maddi hasarlı kazaların bildirimlerinde, yangınlara müdahalede görev alan AŞTİ  personeli, yasa dışı, sağlığa zararlı maddelerin ve faturasız malların yakalanmasında da önemli bir rol oynuyor.

AŞTİ’ye gelenlerin bagajları x-ray cihazından, yolcular da kapı dedektöründen geçirilip, üst aramaları yapılıyor.
Paylaş: