19 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

ABD’den bir yaptırım kararı daha!

Yazılı açıklama yapan ABD Lideri Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna hududuna asker yığmaya başladığı günden bu yana ABD'nin ortak ve müttefikleriyle ...

Yazılı açıklama yapan ABD Lideri Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna hududuna asker yığmaya başladığı günden bu yana ABD’nin ortak ve müttefikleriyle Rusya’ya karşı güçlü ve ortak bir karşılık için çalıştığını belirtti.

İki ülke ortasında yapılan yakın istişarelerin akabinde Almanya’nın dün Kuzey Akım 2 projesinin sertifikasyon sürecini durdurduğunu anımsatan Biden, “Bugün ben de yönetimime Kuzey Akım 2 AG’ye ve firma yetkililerine yaptırım uygulanması talimatı verdim. Bu adımlar, bizim Rusya’ya, Ukrayna’ya yönelik adımlarına karşılık uyguladığımız yaptırımların birinci kısmının bir parçasıdır” tabirini kullandı.

Rusya’nın bölgede gerginliği tırmandırmayı sürdürmesi durumunda ABD’nin daha çok adım atmakta tereddüt etmeyeceğinin altını çizen Biden, “Attığı adımlar ile (Rusya Devlet Lideri Vladimir) Putin tüm dünyaya daha evvel gibisi görülmemiş bir formda Rus gazından ve öbür güç cinslerinden uzaklaşma dürtüsü verdi” değerlendirmesinde bulundu.

Biden, Rusya’ya yönelik attığı adımlar ötürü da Scholz’a teşekkür etti.

Scholz, dün yaptığı açıklamada Rusya’nın kelamda ayrılıkçı cumhuriyetleri tanıması üzerine Rus gazını Almanya’ya taşıyacak olan Kuzey Akımı 2 doğal gaz boru çizgisinin sertifikasyon sürecinin durdurulması talimatını verdiğini belirtmişti.

Paylaş: