25 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali’ne Muhteşem Açılış

Festivalin ilk konserinde, ünlü sanatçı Emre Aydın Başkentlileri coşturdu.

Başkentlilerin büyük bir özlemle beklediği, “7.Uluslararası Büyük Ankara Festivali”, 3 yıllık aranın ardından, muhteşem programlar ve etkinliklerle Ankaralılara kapılarını açtı.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanında (eski Hipodrom) düzenlenen “Uluslararası Büyük Ankara Festivali”, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, iki farklı noktada yaptığı açılış konuşmaları ve festival alanında gerçekleştirdiği kortej yürüyüşüyle başladı.

Kortejin önünde kurdele keserek festivalin resmi açılışını yapan Başkan Gökçek’e açılışta milletvekilleri, eşi Nevin Gökçek, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, sivil toplum temsilcileri, yabancı ülkelerden gelen gösteri grupları ile festival boyunca çocukları eğlendirecek olan Garfield gibi çizgi film karakterleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Gökçek, tören öncesinde yaptığı konuşmada, Ankaralılara iyi eğlenceler dilerken, “3 yıl aradan sonra Büyük Ankara Festivali’ni hizmetinize açıyoruz. Ülkemiz artık normalleşmiştir. Ülkenin morale ihtiyacı vardır. Birlikte morali bulacağız inşallah” dedi.

Emre Aydın, Büyük Ankara Festivali’nin açılış konserinde sahne aldı.

ANKARALILARA NE YAPSAK, BORCUMUZU ÖDEYEMEYİZ

Başkan Gökçek, kortej yürüyüşünün ardından, Emre Aydın ve Işın Karaca’nın konser vereceği Büyük Sahne’de alanı dolduran onbinlerce Başkentli’yi selamlayarak, kısa bir konuşma daha yaptı.

Türkiye’nin yaşadığı olağanüstü dönemler nedeniyle Festival’e ara verdiklerini ifade eden Başkan Gökçek,  “Bu olağanüstü dönemler, geleneksel hale getirdiğimiz festivali, bize 3 yıldır yaptırmadı. Ama 3 yıl aradan sonra şimdi yine bir aradayız.  İnşallah en güzel şekilde eğleneceksiniz, dinleneceksiniz” dedi.

Ankaralıların pek çoğunun tatile gittiğini, ancak gidemeyenlerin de eğlenme hakkı olduğunu belirten Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

İşte onun için buradayız. Festivalimize ‘hoş geldiniz’ diyorum. Festival alanımızda bir çok hediyeler dağıtılıyor. Küçük yavrularımızın rahatlıkla oynayacağı yüzlerce oyuncak var. Bu arada yapılan ufak yarışmalar sonunda mutlaka size hediyeler dağıtılacak. Zannediyorum sadece bugün değil, bundan sonra da buraya her gün gelmeye devam edeceksiniz. Biz Ankaralılara ne yapsak, borcumuzu ödeyemeyiz. Onun için hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyor, sizi eğlenceyle baş başa bırakıyorum.”

“KAFALAR” SÜRPRİZİ

Başkan Gökçek’in konuşmasının ardından, Youtube fenomenleri “Kafalar” grubu sahneye çıktı. “Kafalar”, Ankara’ya il kez geldiklerini belirterek, başta  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ekibine, misafirperverlikleri nedeniyle teşekkür ettiler.

EMRE AYDIN’DAN AÇILIŞ KONSERİ

Sunuculuğunu Ceyhun Yılmaz’ın yaptığı festival konserlerinin açılış gününde ilk konseri, ünlü sanatçı  Emre Aydın verdi. Konser alanını hınca hınç dolduran, her yaştan onbinlerce Başkentli, Emre Aydın’ın birbirinden güzel hareketli şarkılarının yanı sıra 90’lı yıllara damga vurmuş şarkıları seslendirmesiyle  coştu.

Emre Aydın, yaptığı konuşmada da “Bu akşam burada sahne almamıza sebep olan herkese teşekkür ederiz. Başta Sayın Belediye Başkanımız Melih Gökçek olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkürler” dedi.

Işın Karaca, Büyük Ankara Festivali’nde sahne aldı.

Aydın’ın ardından, ünlü sanatçı Işın Karaca sahne aldı.

7.Uluslararası Büyük Ankara Festivali’nde Başkentlilerle buluşan Işın Karaca sahnede sevilen şarkılara yer verdi.

BAŞKAN GÖKÇEK, VATANDAŞLARLA HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Bu arada, festival alanının her köşesinde farklı etkinlikler sürerken, Başkan Gökçek de bu etkinliklere katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Gökçek, festival açılışının ardından Büyükşehir Belediyesi’ne ait BELKO A.Ş.’nin oluşturulan “7. Uluslarası Büyük Ankara Festivali” yazılı panonun önünde vatandaşlarla bankta oturarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Gökçek ile fotoğraf çektirmek için ise vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Gökçek, çocuklara da boyama kitabı, rüzgar gülü ve yelpazeler hediye etti.

Paylaş: