27 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Büyükşehir Bir Yılda 87.291 Kişiye Ücretsiz WiFi Erişimi Sundu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinde vatandaşlara sunduğu ücretsiz internet erişiminden 2016 yılı içerisinde toplam 87 bin 291 kişi yararlandı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla Havuzbaşı Kent Meydanı, Erzurum Otobüs Terminali, Erzurum Havalimanı ve Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçlarında başlatılan ücretsiz Wİ-Fİ hizmetinden yararlanan vatandaşlar memnuniyetlerini interaktif ortam ve kitle iletişim araçları vasıtasıyla dile getirdi.

Büyükşehir, mevcut lokasyonlara ek olarak Atatürk Üniversitesi Kampüsü içerinde yer alan Gençlik Aktivasyon Merkezi’nde de ücretsiz Wİ-Fİ sistemini kurdu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın koordinesinde sürekli teknik alt yapısı güçlendirilen internet erişiminde 4.3 TB download veri kullanımı sağlandı. Yapılan ölçümlerde özellikle gençlerin daha çok ücretsiz internet erişimini kullandığı belirlendi.

Yetkililer, araç ve yaya trafiğinin daha yoğun olduğu bölgelere Wİ-Fİ internet ağının kurulacağını, ücretsiz internet erişiminin il genelinde daha da yaygınlaştırılacağını kaydetti.

Paylaş: