29 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

MASKİ Abone İşleri’ne ISO 10002 Belgesi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanlığı ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti standardı belgesine layık görüldü.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ISO 9001 Temel Kalite Yönetim Sistemi sertifikasının ardından Abone İşleri Dairesi Başkanlığı ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti standardı belgesine layık görüldü.

MASKİ Genel Müdürlüğü, hizmet kalitesini artırmaya devam ediyor. İdare olarak yaptığı hizmetler nedeniyle ISO 9001 belgesine sahip olan MASKİ, bu kez de Abone İşleri Dairesi Başkanlığı olarak ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Standardı belgesini aldı. FQC Baş Denetçisi Meltem Fikriye Tutcu, sertifikayı MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç’a takdim etti. Sertifika alınırken Genel Müdür Yakup Koç’a Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Bilgen ile Şehnaz Başaran, Abone İşleri Dairesi Başkanı Sevinç Deniz, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Parmaksız ve Bilgi İşlem Dairesi Koordinatörü Gökhan Kiriş eşlik etti.

MASKİ’nin ön plana çıkan uygulaması

Sosyal belediyecilik anlayışı içerinde çalışan MASKİ Abone İşleri Dairesi Başkanlığı yaşlı, engelli, kimsesiz ve MASKİ’ye gelemeyen abonelerin hizmeti ayağına götürüyor. Çok kısa bir sürede 320 vatandaşa ulaşan MASKİ, sunduğu kartlı sayaç uygulamasında yönetim-işletme kapsamında su tahsilatı, taksit ödeme gibi işlemleri vatandaşlar MASKİ’ye gelmeden halledebiliyor. Bu sosyal uygulama idareler arasında sadece MASKİ tarafından uygulanıyor.

Maski İso

Müşteri memnuniyeti ödüllendirildi

MASKİ Abone İşleri Dairesi Başkanlığı’nın müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaları ödüllendirildi. Abone İşleri tarafından oluşturulan bir ekip standart prosedürler içerisinde yer alan maddeleri uygulamaya aldı. Abonelerden gelen her türlü talep ve şikayet kayıt altına alındı. MASKİ Abone İşleri Dairesi Başkanlığı’nın 10002 standartlarına göre hareket edilmesi için hazırladığı ekibe eğitim verildi. Daha sonrasında kurumda standartlara göre denetimler başladı. ISO 10002’ye göre yer alan maddelerin kayıtları müşteri şikayet prosedürüne uygunluğuna, Abone İşlerinin anket ve şikayet formlarının hizmete uygun olup olmadığı incelendi. Birim ekibinin kendi içerisinde yaptığı toplantı tutanaklarını inceledi. Yapılan incelemeler sonrasında MASKİ Genel Müdürlüğü’nün, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Standardı belgesini alması için tüm kriterlerini tamamlaması ile hizmet kalitesi onaylandı.

Paylaş: