20 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Türkiye’nin En Büyük Mobilya AVM’si Açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Siteler esnafı için yaptırdığı ANKAMOB AVM, Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi ile Başkan Gökçek tarafından açıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce Siteler esnafına destek olmak amacıyla Mamak-Samsun Yolu 13. kilometrede yapılan Türkiye’nin en büyük mobilya alışveriş merkezi ANKAMOB AVM, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi tarafından açıldı.

Açılış töreninde konuşan Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e, böylesine güzel bir hizmeti bizlere yaptığı için teşekkür ediyoruz. Siteler esnafının, böyle bir yere çok ihtiyacı vardı. Şahsım ve esnaf arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi. Taklacı, “kaliteli mobilya” denince akla ilk Siteler’in geldiğini ifade ederek, “Bütün Ankaralıları buraya davet ediyorum, esnafa destek vermeye çağırıyorum” dedi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, açılışı yapılan showroom alanının, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Proje alanı içinde olduğunu hatırlatarak, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’in büyük bir hedef ve büyük bir idealle başlattığı bu kentsel dönüşüm projesi, şu an konutların birer birer teslimiyle devam ederken, proje alanında yapılan bu alışveriş merkezi gibi çekim alanlarının da yapılmasıyla, tam yaşam alanı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” diye konuştu.

ANKAMOB AVM’nin Siteler esnafı için bir “şaha kalkış” ve “yüzakı” olacağını ifade eden Akgül, “Bir yandan da kentsel dönüşüm projesine ciddi bir aktivite katacaktır. Bu kentsel dönüşüm projesinin ve AVM’nin  yapımında büyük emeği olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ve emeği geçen herkese, şahsım, Mamaklı hemşehrilerim ve esnaf adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.

BAŞKAN GÖKÇEK: “MAMAK MAKUS TALİHİNİ YENDİ”

Kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı açılış töreninde, alkışlar arasında kürsüye gelen Başkan Gökçek, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğuna dikkat çekti.

Bu projenin yapımı için Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mamak Belediyesi olarak büyük fedakarlıklar yaptıklarını vurgulayan Başkan Gökçek, “Çankaya bölgesindeki arazilerimizin karşılığı olarak Mamak’ta ihaleler yaptık. Bunun karşılığında konutlar üreterek Mamak’ta vatandaşlarımızın bu evlerde oturmasını sağladık. Şu ana kadar 5 bin 200 konut, vatandaşlarımıza teslim edildi” diye konuştu.

Yapılan bu projelerle Mamak’ın makus talihinin değiştirildiğinin altını çizen Başkan Gökçek, şöyle devam etti: “Mamak’ta en son kat karşılığı ihale yaptık. Burada yüzde 35’ten fazla verilmez derken, müteahhit yüzde 50 ile konutları aldı. Yüzde 50 ile ihale yapılması demek, artık Mamak’ın Çankaya ile boy ölçüşür hale gelmesi anlamına geliyor. Ben bir kez daha showroom’un hayırlı olmasını diliyorum.”

 BAKAN TÜFENKÇİ, YAĞMUR NEDENİYLE KONUŞAMADI

Konuşmasına aniden bastıran sağanak yağmur nedeniyle ara vermek zorunda kalan Başkan Gökçek, kapalı platformda. Bakan Tüfenkçi ve diğer katılımcılarla beraber ANKAMOB AVM’nin açılış kurdelasını kesti.

Açılış için platforma gelen Bakan Tüfenkçi, yağmurda vatandaşları bekletmemek için konuşmasını yapamayacağını ifade ederek, showroom’un herkes için hayırlı uğurlu olmasını diledi ve Başkan Gökçek başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

GÖKÇEK: “ESNAF, ÜRETTİĞİNİ DİREKT HALKA SATIYOR”

Açılışın ardından Başken Gökçek, Bakan Tüfenkçi ile birlikte 15 bin metrekare alan üzerine kurulan ve 86 mağazadan oluşan  AVM’yi dolaştı. Mobilya fiyatları hakkında bilgi alan Başkan Gökçek, “Burası Ankara ve Türkiye için çok önemli. Burada mobilya fiyatları üzerinde dükkan karı yok. Esnaf ürettiğini direkt olarak halka satıyor. 180 metre kare büyüklüğündeki bir mağazanın sahibine sordum; ‘Buradaki malzemelerin hepsini 50 bin TL’ye alsak olur mu?’ diye sorduk, o da ‘olur’ dedi. Düşünebiliyor musunuz, buradaki fiyatların uygunluğunu. Arada aracılar olmadığı için mobilyalar son derece ucuz. Burada 86 esnaf var. Bu nedenle buraya gelip de istediğiniz türde mobilyayı bulmamanız mümkün değil” şeklinde konuştu.

Bütün Ankara’yı ve Türkiye’yi, Mamak’ta yeni açılan ANKAMOB AVM’ye davet eden Başkan Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ANKAMOB AVM’deki i mağazaları sembolik kira bedeli karşılığına esnafa verdiklerini belirterek, “Mobilya showroomu, Ankaralılar ve dar gelirli Siteler esnafı için bir şanstır. Burası herkese nefes aldıracaktır” diye konuştu.

Açılış törenine, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Mamak Kaymakamı Ali Mantı, belediye bürokratları, Siteler esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Paylaş: