19 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Manisa Yenilemeye Devam Ediyor

Manisa Genelinde 248 Su Deposunun Daha Yenilenmesi İçin Çıkılan İhale Sonuçlandı .

İçme suyu depolarını yenileme çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün, il genelinde 248 deponun daha yenilenmesi için çıktığı ihale sonuçlandı ve depolarda yenileme çalışmaları başladı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşlara daha sağlıklı ve kaliteli içme suyu teminini sağlamak için depolarda yenileme çalışmaları hız kazandı. 2016 yılında ihaleye çıkılan 248 depo MASKİ tarafından yenileniyor. İkinci etap çalışmaları ile birlikte il genelinde eski depo bırakmamak adına önemli bir adım daha atıldı. Depoların yer teslimi yapılarak yenileme çalışmaları başladı. Depoların 205’inde bakım-onarım, 22’si sıfırdan, 21’i de kompozit olarak yapılacak.

İçme Suyu Depoları Yenileniyor

Bakımsız su depo bırakmayacağız

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, il genelinde su depolarının yenilenmesine büyük önem verdiklerini ve çalışmaların hızlı bir şekilde yapıldığını söyledi. Başkan Cengiz Ergün, “Göreve başladığım günlerde ekiplerimiz il genelindeki su depolarının fotoğraflarını gösterdi. Depoların durumu içler acısıydı. O gün ekiplerimize depoların yenilenme çalışmalarının başlaması için talimat verdim. MASKİ olarak ilk etapta 68 deponun bakım onarımını yaptık. Şimdi 248 deponun daha ihalesini noktaladık. Çalışmalar da başladı. yıl sonuna kadar 400 deponun yenilenmesini hedefliyoruz. Sadece bakım-onarım yapmıyoruz. Bazı mahallelerimizde sıfırdan bazıların da ise kompozit depolar yapıyoruz. Tüm Manisa’da eski depo bırakmayacağız. Vatandaşlarımız kaliteli ve sağlıklı su içecek” dedi.

Paylaş: