12 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Demokrasi Nöbeti, Tek Yürek Halinde Devam Ediyor

Nevşehir’de Binlerce Vatandaş, Diriliş Meydanı’nda Başlattıkları Demokrasi Nöbetine Devam Ediyor.

Fethullahçı Terör Örgüt Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’na mensup bir grup hainin, 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından Nevşehir’de binlerce vatandaş, Diriliş Meydanı’nda başlattıkları demokrasi nöbetine devam ediyor.

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Meydanlara İnin’ çağrısının ardından, Diriliş Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaşlar, demokrasi nöbetine bugün de devam etti.

Nevşehir’deki çok sayıda sivil toplum örgütünün yanı sıra binlerce vatandaş, Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı  pankartlarda darbeye karşı tepkilerini ortaya koydular.

İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan Nevşehir’deki 11. gününe giren Demokrasi Nöbetine katılanlar sık sık ‘Dik dur eğilme bu millet seninle’ ve ‘Şehitler Ölmez vatan bölünmez’ şeklinde sloganlar attılar.

Diriliş Meydanında Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gaziler Derneği, TBMM Başkanlığı’na sunulmak üzere darbe girişiminde bulunanların idam edilmesi amacıyla imza kampanyası başlattı. Vatandaşların imza kampanyasına ciddi ilgi gözleniyor.

Meydanı dolduran binlerce kişinin su ihtiyacı da Nevşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Nevşehir Belediyesi ekipleri tarafından Demokrasi Nöbeti’ne katılan vatandaşlara da ayrıca bayrak dağıtıyor.

Demokrasi Nöbeti’ ne katılan 10 bine yakın kişi için, Nevşehir Belediyesi tarafından nöbet sofrası hazırlatıldı.

Diriliş meydanındaki Demokrasi Nöbeti’ne her yaş grubundan kişiler gönüllü olarak katılıyor. Çocukların yanı sıra dede ve ninelerin de gecenin ilerleyen saatlerine kadar nöbete katıldıkları gözleniyor.

Oluşturulan platformda,  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir milletvekilleri; Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu önlük giyerek Demokrasi Nöbeti’ne katılan vatandaşlara ekmek arası kavurma, salata ve ayran ikramında bulundular.

Meydanda oluşturulan platformda, Nevşehir Belediyesi Mehter Takımının seslendirdiği kahramanlık marşlarının ardından Yasin-i Şerif okundu ve ardından dua yapıldı.

Daha sonra platforma davet edilen Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir milletvekilleri; Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu halkı selamladı.

Demokrasi nöbetini kesintisiz tutan kurumların başında gelen Nevşehir Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay başkanlığında Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yöneticileri de demokrasi nöbeti tutan vatandaşları selamladı.

Nevşehir Darbeye Karşı

NEVŞEHİRLİLER DİMDİK AYAKTA

Daha sonra konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, bayrak ve demokrasi nöbetine vatandaşların ve kurum çalışanların tek yürek halinde destek verdiğini belirtti. Gün geçtikte darbe girişiminin boyutlarının daha net bir şekilde ortaya çıktığını aktaran Açıkgöz, asil Türk Milletinin kendi varlığını ortadan kaldırmaya yönelik bu ihanete karşı dik duruş sergileyerek bunun önüne geçtiğini ve üzerine oynanan büyük oyunu bozduğunu vurguladı. Açıkgöz şöyle konuştu : “ Bizler bu kutlu yola devam ediyoruz. Tek Bayrak,Tek Millet,Tek Vatan ve hep birlikte büyük Türkiye yolunda gece gündüz mücadelemiz devam ediyor. Sizlerdeki bu coşku ve heyecan bizlerin bu yolda daha fazla çalışması gerektiğini ifade ediyor. Şerefli, şanlı ve kahraman Nevşehirlilerin evlatları dimdik ayakta. Bizler kefenlerimizi giyerek sizin emrinizdeyiz. İnanıyorum ki Allah’ın izni ve inayetiyle bu süreçle birlikte daha ülke olarak daha da büyük gelişmeler sağlayacağız.” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, 15 Temmuz’daki milli iradeye karşı yapılan haince ve adi şekilde yapılan darbe girişiminde bulunan FETÖ Paralel Devlet Yapılanması üyesi bir grup tarafından Boğaz Köprüsü’nde şehit edilen vatan kahramanlarının anısını yaşatma adına Boğaz Köprüsü’nün adının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirildiğinin Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklandığını hatırlattı. 15 Temmuz’daki darbe girişiminde bulunan vatan hainlerine karşı göğsünü siper eden vatan şehitlerinin ülke genelinde isimlerinin yaşatılması yönünde belediyelerin çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu çalışmalara ülke genelinde ilk olarak başlayan belediyelerden birinin de Nevşehir Belediyesi olduğunu dile getirerek, Belediye Başkanı Hasan Ünver’e teşekkür etti. Gizligider ayrıca yaklaşık 10 bin kişilik nöbet sofrası hazırlayan Ünver’e teşekkürlerini iletti.

 GEÇMİŞ DARBELERDE EZANLAR TANKLA TÜFEKLE SUSTURULUYORDU, ŞİMDİ EZAN DARBEYİ SUSTURDU

Ellerinde Türk Bayrakları ile coşkulu bir görüntü ortaya koyan minik çocuklarla platformu paylaşan Gizligider “ Zaten tüm çabamız bunlar için değil mi? Amacımız, gayretimiz ve hedefimiz çocuklarımızın daha güzel bir ülkede yaşamaları. İnşallah onların daha iyi şartlarda yaşayacağı Türkiye’yi el birliği ile kendilerine teslim edeceğiz. Önceki darbe dönemlerinde ezan,  tüfekle, topla ve tankla susturulmasına karşın, İslam’ın sancaktarlığını yapan Türkiye’de son yaşanan darbe girişimi karşısında darbenin ezan sesleri ile susturulduğunu söyledi.

DARBE GİRİŞİMİ İÇİN TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULACAK

AK Parti Nevşehir milletvekili Murat Göktürk ’de Türkiye Büyük millet Meclisi’nde ihanet şebekesinin planladığı darbe girişiminin tüm yönleriyle araştırılacağı bir araştırma komisyonu kurulacağını kaydetti. Göktürk ‘ Vatanımıza göz diken, milletimizi parçalamak isteyen hain ve adilerin böyle bir ihaneti nasıl yaptıklarını tüm yönleriyle araştıracak bir komisyonu TBMM’ inde kuracağız. Tüm gerçekleri bu milletin önüne getireceğiz. Sizler bu vatan için nöbettesiniz, biz buna şahidiz, Allah’da şahittir. 11. Günde yine meydanları hınca hınç doldurarak milli iradenin tecellisini ortaya koyduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. “dedi.

Paylaş: