27 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Çankaya’da Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmayacak

Çankaya Erdal İnönü Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi

Çankaya Erdal İnönü Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi

Çankaya Birlik Mahallesi’nde hizmet veren Erdal İnönü Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Su Sporları Kompleksi 400’ün üstünde çocuk kursiyerin ilk kulaçlarını atmalarına ev sahipliği yapıyor. Çocuklar,başlangıç, orta ve ileri seviyelerinden oluşan program derslerinde Havuz’a renk katıyor.

Birlik Mahallesi’nde hizmet veren Erdal İnönü Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Su Sporları Kompleksi, yüzme öğrenmek isteyen çocuklara ev sahipliği yapıyor. Başlangıç, orta ve ileri seviye olarak verilen yüzme kurslarından 400’ü aşkın kursiyer yararlanıyor. Hafta içi ve hafta sonu verilen eğitimler, haftada 2 saat şeklinde düzenleniyor. Çankayalılar, Pazartesi hariç haftanın her günü 08.30-22.00 saatleri arası açık olan yüzme havuzundan, 6 farklı zaman diliminde yararlanıyor.

Sağlıklı yaşam için spor alanları

Çankaya Belediyesi tarihinin en büyük yatırım programıyla 5 yılı geride bıraktıklarını belirten Başkan Alper Taşdelen, yeni dönem projeleri arasında 2 havuz daha yer aldığını kaydetti. Taşdelen, Çiğdem Mahallesi’nde yapımı süren havuz ve Dikmen Karapınar Mahallesinde tesis edilecek yarı olimpik havuz ile Çankaya’ya toplam 3 havuz kazandırmış olacaklarını söyledi. Çocukların erken yaşta yüzme öğrenmelerinin hem beden hem de zihin sağlığı açısından önem taşıdığını ifade eden Alper Taşdelen, “Çankaya’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak” dedi. Sağlıklı yaşam için parklarda inşa ettikleri spor alanlarının yanı sıra kompleks spor tesisleri de inşa etmeye önem verdiklerini dile getiren Taşdelen, Çankaya’nın her karış toprağının Çankayalılara hizmet olarak döndüğünün altını çizdi.

Çankaya Erdal İnönü Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi
Çankaya Erdal İnönü Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi

Çankaya’ya yarı olimpik havuz

2 bin 692 metrekarelik alanda inşa edilen Erdal İnönü Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Su Sporları Kompleksi olimpik standartlar ve kalitede inşa edildi. 25 metre uzunluğunda, 12,5 metre genişliğindeki havuz 5 kulvarlı. Yüzme öğrenmek için Komplekse gelenlerin yanı sıra yetişkin gruplardan 450 kişi de havuzdan yararlanıyor. Tesisin farklı spor aktiviteleri için hazırlanan aletli fitness salonundan da yaklaşık 150 vatandaş faydalanıyor.

Türk bilim ve siyaset tarihinin duayen ismi Erdal İnönü’nün isminin yaşatıldığı havuz, Birlik Mahallesi Kahire Caddesi Lozan Parkı içerisinde yer alıyor. Yeni üyelik kaydı için 0312 441 2018 numaralı telefondan bilgi alınabiliyor. 

Paylaş: