17 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Roketsan, Çakır’ı geliştirdiğini duyurdu

Türkiye'nin savunma sanayindeki adımlarından biri olan seyir füzesi Çakır 'ın geliştirilmesine başlandı. Roketsan 'ın başladığı geliştirme ...

Türkiye’nin savunma sanayindeki adımlarından biri olan seyir füzesi Çakır‘ın geliştirilmesine başlandı. Roketsan‘ın başladığı geliştirme çalışmalarıyla birlikte yerli ve ulusal füze kabiliyetleri olgunlaşmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Çakır’ın lansman toplantısında değerli açıklamalarda bulundu. Demir karadan karaya, karadan havaya, denizdeki savunma sistemlerine ait çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir’in açıklamaları şöyle:

Bütün bu eserlerin devreye alınması ekilen tohumların meyve vermesi devam ediyor. Bir taraftan meyveleri toplarken öteki taraftan da tohumlar ekmeye devam ediyoruz. Şu an da Roketsan’dayız. Füze kabiliyetlerimize vurgu yapıyoruz.

Karadan karaya karadan havaya ve denizdeki sistemler de devam ediyor. Torpidolarda da dışarı muhtaç bir ülke olmaktan inşallah kurtuluyoruz. Mühimmatlarımızı akıllandırıyoruz ve savunma sanayi şirketlerimizin iş birliği söz konusu.

Hayallerimiz büyük olsun hayalperest olmayacağız dedik. Hayalperest olmamanın adımları bunlar. TEKNOFEST roket yarışlarının en büyük destekçisi Roketsan. Gençliğe yönelik programlarımız daima devam edecek. Bu silahların kendilerini ispat ettiği en değerli konu TSK tarafından kullanılması. Bu dünyadaki en büyük referansımız oluyor. Bizlerin de vazifesi bu eserleri çok geniş test ve denemelerden geçirip kullanıcımıza teslim etmek.

Bu gayretimiz yalnızca kendi ulusal çıkarlarımız muhafaza amaçlı olmuyor. Dost ve müttefiklerimize de bu eserlerde takviye olmaya devam ediyoruz. Tabi savunma sanayi bir ekosistem. Bu cins tezli projeler ekosistemi büyütüyor ve derinlik kazandırıyor. Bu bize bir kez daha Türkiye’nin kendine kâfi ve güçlü olması konusunda atılan adımların ne kadar gerçek ve değerli olduğunu bir defa daha gösteriyor. Projelerimizin en büyük destekçisi Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu ve buna benzer projelerde vazife almış ve alacak tüm çalışanlara teşekkür ediyor ve muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum. Çakır projesinin ülkemize hayırlar getirmesini diliyor hepinize teşekkür ediyorum.

Paylaş: