27 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Sincan’da Hanımlara İlk Yardım Eğitimi

Sincan Hanımlar Konaklarında düzenlenen ilk yardım eğitimleriyle Sincanlı kadınlar acil müdahale konusunda farkındalık kazanıyor.

Sincan Belediyesi, Sosyal Belediyecilik anlayışıyla eğitim çalışmalarında örnek olmaya devam ediyor.

Sincan Belediyesi Hanımlar Konaklarında verilen eğitime vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Hemşire Havva Başdemir tarafından verilen eğitim her gün farklı bir konakta düzenleniyor

Temel ilk yardım bilgisinin yanı sıra uygulamalı eğitimler de veriliyor. İlkyardım konusunda farkındalık yaratmak ve yanlışların önüne geçip doğruları öğretmek üzere başlatılan eğitimlerde asıl hedef, vatandaşların acil durumlarda ilk müdahale konusunda bilinçlendirilmesi.

Eğitim kapsamında Sincanlı hanımlara; genel ilk yardım bilgileri, ev kazaları, temel yaşam desteği ve pratik, kanamalarda ilk yardım ve pratik, yaralanmalarda ilk yardım ve pratik, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında ilk yardım, zehirlenmelerde ilk yardım, hayvan ısırmalarında ilk yardım, burun, göz ve kulağa yabancı cisim kaçmasında ilk yardım, boğulmalarda ilk yardım konusunda eğitim verilecek.

Sincanlı Hanımlar ilk yardım eğitimi aldı.
Sincanlı Hanımlar ilk yardım eğitimi aldı.

VATANDAŞIMIZI ÖNEMSİYORUZ

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan “Her şey Sincan için” diyor. Başkan Ercan; ilk yardım eğitiminin öneminden bahsetti. “İlk yardım hayati bir öneme sahip. Kaza anında ve sonrasında en doğru şekilde hareket etmek, tedbir almak kazanın en az hasarla atlatılmasını sağlar. Ülkemiz ilk yardım konusundan her geçen gün biraz daha bilgileniyor. Bireysel olarak her vatandaşın bu bilgilere sahip olmasını son derece önemli buluyoruz. Biz vatandaşlarımızı önemsiyoruz. Bu sebeple ilk yardım eğitimlerimizi başlattık. 12 ayrı mahallede bulunan Hanımlar Konaklarımızda verilen bu eğitimi inşallah ileride daha da genişletmeyi düşünüyoruz” dedi.

Paylaş: