18 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Sıhhıye Otoparkı Yeniden İşletmeye Açılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hukuk yoluyla yeniden kazanılan çok katlı otoparkı, yeniden hizmete açıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hukuki süreç başlatılarak yeniden Büyükşehir Belediyesi’ne tescil ettirilen Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı, kısa süre sonra işletmeye açılacak. Otoparkın, Kızılay bölgesindeki talebi, eskiden olduğu gibi yine büyük oranda karşılaması bekleniyor.

1987 yılında yapılan yanlış bir işlemle Çankaya Belediyesi’ne geçen Sıhhiye  Çok Katlı Otoparkı, geçen yıl yapılan düzenlemeyle Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti.

Büyükşehir Belediyesi, hayli yıpranmış şekilde teslim aldığı çok katlı otoparkı hizmete açmak için bakım çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından çok katlı otoparkın boya badanası yapılarak diğer eksiklikleri gideriliyor.

Zemin kattaki dükkanlar da Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı tarafından, çevre ilçelerin halkına ekonomik destek sağlamak amacıyla, yöresel ürünlerin satış yapılacağı yer olarak kullanılacak.

Otopark, geçen yıl Ocak ayında, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararıyla Çankaya Belediyesi’nden geri alınarak, Büyükşehir’e devredilmişti. Kararın gerekçesinde, otoparkın, 1987’de yapılan bir hata sonucu Çankaya Belediyesi’ne geçtiği ve bu yanlışlığın da 1992’de Çankaya Belediye Meclisi tarafından alınan  kararla kabul edildiği belirtilmişti.

Kararla, otoparkı Büyükşehir’in 10 yıl süreyle kiraya verebilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na yetki verilmişti.

Paylaş: