19 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

İstiklâl Ve İstikbâl İçin Demokrasi Nöbeti

Nevşehirlilerin İstiklâl Ve İstikbâl İçin Demokrasi Nöbeti Çoşku İle Sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızan bir grup vatan haini tarafından 15 Temmuz 2016 Cuma günü gerçekleştirilen darbe girişimine karşı Nevşehirlilerin İstiklâl ve İstikbâl için Demokrasi Nöbeti büyük bir coşku içerisinde devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişiminin hemen andından ‘Meydanlara inin’ çağrısı üzerine bir araya gelen Nevşehirliler Diriliş Meydanı’nda 15. Güne giren Demokrasi Nöbetine her geçen gün artan coşkuyla devam ediyorlar. Ellerindeki Türk Bayrakları ile bir baştan bir uca Diriliş Meydanı’nı donatan Nevşehirliler  ‘Hepimiz Biriz, Diriyiz ve İriyiz ‘ mesajını tüm dünyaya gür sesle veriyorlar.

Zaman zaman tekbir getiren Nevşehirliler,  Diriliş Meydanı’nda sloganlarla darbe ve darbecilere olan tepkilerini dile getiriyorlar.

Diriliş Meydanını dolduran vatandaşlara Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi tarafından standlarda kurulan nöbet sofrası ile yemek dağıttı. Vatandaşlardan büyük ilgi gören Belediye Başkanı Hasan Ünver, vatandaşlarla da bol bol fotoğraf çektirdi.

Nevşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın seslendirdiği kahramanlık marşlarının ardından Diriliş Meydanını dolduran vatandaşlara hitap eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde yol kontrolü yapan güvenlik kuvvetlerine yapılan hain saldırıda şehadet mertebesine ulaşan askerlere Allah’tan rahmet, yaralı askerlere de acil şifalar diledi.

Haberin Foto Galeri’si İçin Tıklayınız

HER ZAMAN BAŞIMIZ VE OMUZUMUZ BU HAİNLERE KARŞI DİK OLACAK

Türkiye Cumhuriyeti devletine düşman olmanın oldukça zor olduğunu vurgulayan Ünver “ Bu ülkeye düşman olmak oldukça zordur, çünkü bu ülkenin sahibi bu asil milletin ta kendisidir. Biraz önce Özel İnsanların yanındaydım. Samimi sıcaklığı verenler, ben onlara aşığım onlarda bana, inşallah hayatımın geri kalan kısmını onlara bahşedeceğim. Bu ülkeye tanklarla tüfeklerle helikopterlerle saldıran o aşağılık, o adiler bu Özel İnsanlardan habersizdi. Onları hesaba katmadı, Bizim Özel İnsanımızın bir tanesi, onların bin tanesine bedeldi aslında. Arkadaşlar biz cepheye coşa coşa gidiyoruz, morallerimizi yüksek tutacağız. Başımızı öne eğmeyeceğiz Allah’ın izniyle, Başımızı öne eğdiremeyecekler çünkü onlar başlarını önlerine eğsinler. Vatana ihanet eden hainler, alçaklar, namussuz şerefsizler onlar. Biz bu vatanın gerçek sahipleriyiz. Omuzlarımız ve başımız dik olacak.” diye konuştu.

Ünver, Diriliş Meydanı’nda dün ünlü sanatçı Uğur Işılak’ı konuk ettiklerini kendisinin de 20 Ağustos’ta yeniden Nevşehir’e gelerek bir konser vereceğini belirttikten sonra, sanatçı Mustafa Yıldızdoğan’ın da Nevşehir Diriliş Meydanı’nda konser vermesi için girişim başlattıklarını söyledi. Ünver, 1 Ağustos veya 6 Ağustos’ta ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan’ın Diriliş Meydanı’nda halkla kucaklaşacağı bir konser vereceğini bildirdi.

Daha sonra Nevşehir Valisi Nevşehir Valisi İlhami Aktaş,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde eğitim gören iki genç ile birlikte vatandaşları selamladı.

Diriliş Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaş için çeşitli standlar açılıyor. Nevşehir Belediyesi tarafından açılan standlarda vatandaşlara bayrak ve su dağıtımı yapılıyor. Bazı sivil toplum örgütleri de,  Demokrasi Nöbetine bir dizi uygulamalarla destek veriyor.

Paylaş: