19 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Güvenli Park Akıllı Şehir

Başkent Ankara’ya akıllı parklar geliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güvenliğini önemseyen ve önceliklendiren yeni bir sisteme geçmeye hazırlanıyor.

İlk etapta Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait 20 parkta hayata geçirilmesi planlanan “Akıllı Park Sistemi”, ilk kez Sincan Harikalar Diyarı’nda kamuoyuna tanıtıldı.

PARKLARDA KUŞ UÇURTULMAYACAK

Akıllı Şehir uygulamasını parklarda da hayata geçirmeye hazırlanan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin daha güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşaması için en ileri teknolojiyi kullanmayı amaçlıyor.

“Akıllı Park Sistemi”ne, yapılacak ihale sonrası geçilecek parklarda kurulacak operasyon merkezi; kayıp eşya ya da şüpheli eşya bildiriminden kayıp çocuk ya da çocuk kaçırmaya, şüpheli kişi bildirimden tehlikeli bölgeye girişe kadar birçok konuda uyarı verecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Huawei Sincan Harikalar Diyarı'nı birlikte akıllandırdılar.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Huawei Sincan Harikalar Diyarı’nı birlikte akıllandırdılar.
HAVADAN KONTROL

Parklardaki güvenlik kameraları başta olmak üzere havadan drone çekimi ile de olaya anında müdahale edilebilecek.

Kara Liste’de yer alan şüpheli şahısların kolaylıkla tespit edilmesini de sağlayacak olan sistemde, kaybolan bir çocuğun bulunması halinde güvenlik görevlisi tarafından videosu canlı olarak kaydedilerek, kimliği tespit edilecek ve daha sonra ailesine teslim edilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Kurtoğlu imza töreninde konuştu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Kurtoğlu imza töreninde konuştu.
HER PARKTA KONTROL MERKEZİ OLACAK

Emniyet Güçleri ile entegre çalışacak olan sistem için her parkta komuta kontrol merkezi olacak. Parklardaki komuta merkezleri Büyükşehir’deki ana komuta merkezine bağlı olarak hizmet verecek.

Akıllı operasyon merkezi sayesinde Güvenlik görevlileri de telsizler aracılığıyla anında uyarılarak, olay yerine daha hızlı şekilde intikal edecek.

Tanıtım törenine katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Kurtoğlu, Başkentlilerin güvenliğini öncelediklerinin altını çizerek, şöyle konuştu: “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Tuna, şehrimizi akıllı sistemlerle yöneterek, insanlarımızın yaşam kalitesini en üst seviyeye çıkarmak konusunu çok önemsiyor ve bu konuda oldukça hassas. Biz de bu hassasiyet ışığında parklarımızı ziyaret eden vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamayı öncelikli amaç edindik. Teknolojiyi en ileri seviyede kullanarak güvenlik önlemlerimizi alıyor ve ortaya çıkabilecek olumsuz olayların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturundan yola çıkarak bu hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

Paylaş: