11 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Etimesgut Belediyesi’nden Doğru Karar

Uluslararası Anadolu Günleri Kültür Ve Sanat Festivali İptal Edildi

Etimesgut Belediyesi, bu yıl 13.’sünü düzenleyeceği Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’ni, ülkemizde yaşanan darbe teşebbüsü ve ilan edilen olağanüstü hal nedeniyle iptal etti.

DEMİREL DEĞERLENDİRME YAPTI

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğine işaret ederek, şunları söyledi: “Ne yazık ki ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlar, kanlı bir kalkışma içinde yer alarak milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kast etmişlerdir. Tarihi şan ve şerefle dolu olan büyük Türk milleti, bu sıkıntının da üstesinden elbette gelecektir. Etimesgut Belediyesi olarak, Türk kültür ve sanatının yaşatılması adına her yıl düzenlediğimiz Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivalimizi iptal etme kararı kaldık. 26 Ağustos-04 Eylül tarihleri arasında planladığımız ve hazırlıklarını tamamladığımız festivalimizi, maalesef gerçekleştirmeyeceğiz. İnşallah bu sıkıntıları bir an önce atlatacak; yine el ele kol kola birlik ve beraberlik içinde Türk Beyleri Kent Meydanı’nda festivalimizi düzenleyeceğimiz günlere kavuşacağız” dedi.

Etimesgut Festival İptal Edildi 2

1 MİLYON İNSANI AĞIRLIYORDU
Etimesgut Belediyesi’nin her yıl Eylül ayında düzenlediği Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, 10 gün süreyle Türk cumhuriyet ve akraba topluluklarıyla Anadolu illerini bir araya getiriyor; Türk kültür ve sanatına ait tüm unsurlara ev sahipliği yapıyordu. Birlik ve beraberliği pekiştirecek birçok etkinlik ve konserlerin düzenlendiği festivale, 10 gün boyunca 1 milyonu aşkın başkentli katılıyordu. Türkiye’nin en büyük festivali, geçtiğimiz yıl da terör saldırıları dolayısı ile iptal edilmişti.

Paylaş: