25 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Yıl Önceki Nasihati

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazan’da Güzel Bir Kök Var, Bunu Koruyun

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 yıl önce Kazan’a yaptığı ziyarette kendisine, “Kazan’da çok güzel bir kök var sakın ha Lokman bunu bozdurmayın, koruyun.” nasihatinde bulunduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanı’mız Erdoğan’ın koruyun dediği o kök, Cumhurbaşkanımız için, demokrasi için, Türkiye için canlarını hiçe sayarak darbecilere karşı mücadele etmiştir” dedi.  Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde 4’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan F-16’ları engelleyeme çalışırken 9 şehit ve 84 gazi veren Kazan halkına övgüler yağdırarak, “Gaziler mekânı, şehitler, kahramanlar diyarı Kazan, uçakların Ankara’ya bombalar yağdırmasına mani olmakla kalmadınız. Siz bu aziz milletin kaderini değiştirdiniz” dedi.

Eker ve Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, darbe girişinin engellenmesinde büyük kahramanlık gösteren Kazan’da düzenlenen demokrasi nöbetine katıldı. Eker ve Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk burada vatandaşlara seslendi.

Kahramanlar diyarı Kazan

Eker, şöyle konuştu: “Gaziler mekanı şehitler diyarı, kahramanlar diyarı Kazan, 15 Temmuz gecesi siz sadece burada direnerek uçakların Ankara’ya bombalar yağdırmasına mani olmakla kalmadınız, siz bu aziz milletin o gece kaderini değiştirdiniz. Karanlık FETÖ terör örgütünün bir gayesi vardı, Türkiye’yi çökertmek. Bu asil millet o gece kahramanca 7’den 70’ine her kesiminden insanıyla bu zalimlere bu hainlere bu alçaklara haddini bildirmek üzere yollardaydı. Bu kahraman millet pistleri kapattılar Akıncı Üssünde olduğu gibi, tankların üstüne çıktılar, tankların önüne yattılar, helikopterden sıkılan kurşunlara göğüslerini siper ettiler.”

Kazan Belediyesi 1

Erdoğan: Kazan’daki kökü koruyun

Başkan Ertürk de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Ocak 2001’de Kazan’a yaptığı ziyarete ilişkin bir anısını anlatarak şunları kaydetti:
“Kimsesizlerin kimsesi, sessiz çoğunluğun sesi olan kurucu genel başkanımız, Türkiye’nin ilk ve tek seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 yıl önce Kazan’a yaptığı bir ziyaret vardı. Ovalılar Sitesi var, orada bir abimizi ziyaret etti. Dışarı çıktığımızda bana, ‘Kazan’da çok güzel bir kök var, çok güzel bir halk var, sakın ha Lokman bunu bozdurmayın’ diye tembihte bulundu. İşte o Kazanlılar, 15 yıl sonra, 15 Temmuz karanlık gecesinde Türk milletinin bağrına hançer saplamak isteyenlere karşı, milli iradesine, demokrasisine sahip çıkmak için 7 yaşındaki torununu traktöre bindiren 70 yaşındaki dedemizle, geride yetimlerini bırakan şehit muhtarımızla, hainlerin karşısında dimdik durmasını bildi. Maalesef 90 şehit, 84 gazi verdik. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın 2001’de ziyaret ettiği o Ovalılar sitesinden de iki kahramanımızı şehit verdik. Cumhurbaşkanı’mız Erdoğan’ın koruyun dediği o kök, onun için, demokrasi için Türkiye için canlarını hiçe sayarak mücadele etmiştir.”

Paylaş: