24 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Cep Telefonundan Küpe Sorgulama

Ankara Büyükşehir Belediyesi, güncel teknolojiyi kullanarak yeni hizmetleri tek tek devreye sokuyor. Büyükşehir, Kurban Bayramı’nda vatandaşların yararlanması için mobil bir uygulama ile kurbanlıkları sorgulama imkânı sağlıyor.

Sadece Başkent’teki kurban pazarlarını değil diğer tüm illerdeki satışa sunulan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların küpe numaraları üzerinden sorgulama yapma imkânı veren uygulama için vatandaşların, “Ankara Kurban” yazarak akıllı cep telefonlarından programı indirmesi yeterli.

 UYGULAMA KULLANIMDA

Ankara Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Erdoğan Kurtoğlu, ilk kez bu yıl Kurban Bayramı’nda hayata geçirecekleri hizmetin aktif hale getirildiğini ve vatandaşların kurban pazarları ile kurban satış noktalarında küpeli hayvanları sorgulayabileceklerini söyledi.

Mobil uygulamanın indirilmesiyle birlikte küçükbaş ya da büyükbaş hayvanların türünün seçilmesinin ardından küpe numarasının girilmesi gerektiğini vurgulayan Kurtoğlu, kurbanlık hayvana ilişkin her türlü bilginin ekrana yansıyacağını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti sayesinde vatandaşlar satın alacakları kurbanın aşılı olup olmadığına kadar kontrol edebilecek.

KURBAN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER ARTIK CEP’TE

Mobil uygulama ile kurban alırken dikkat edilmesi gereken her türlü bilginin ekrana geleceğini belirten Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Erdoğan Kurtoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu uygulama ile kurban almaya giden vatandaşlarımız cep telefonlarıyla hayvanların kulağındaki küpenin seri numarasını sorgulayabilecek. Hayvanın türünü, cinsiyetini, ırkını, doğum tarihini, yaşını ve aşı bilgilerini görebilecek. Böylece hayvana ilişkin tüm bilgileri vatandaşlarımız öğrenebilecek ve gönül rahatlığı içinde kurban alabilecek.”

Paylaş: