27 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Çankaya’dan 4500 Litre Yakıt Tasarrufu

Geri dönüşüm konusunda önemli projeler üreten ve işbirlikleri yapan Çankaya Belediyesi, ilçe geneline yerleştirdiği 375 atık kumbarasından 45 ton cam toplayarak ekonomiye 4 bin 500 litre benzin kazandırmış oldu.

Çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm konusunda önemli projeleri hayata geçiren Çankaya Belediyesi, ilçe genelinde yerleştirdiği cam atık kumbaralarıyla doğaya katkı yapıyor. Özellikle cam ve katı ambalaj atıklarının geri dönüşümü konusunda Çankayalılara yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmaları da düzenleyen Belediye, 375 ayrı noktada bulunan atık cam kumbarası sayesinde bir ayda 45 tona yakın şişe ve benzeri malzemeyi ekonomiye yeniden kazandırıyor.

Site, okul, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel kurumlardan gelen atık cam toplama kumbarası taleplerini de değerlendiren ve uygun olan noktalara kumbara koyan Çankaya Belediyesi, benzer hassasiyeti ambalaj atığı, elektronik atıklar ve atık yağlar da için de gösteriyor. Geri dönüşümün önemi konusunda vatandaşlara ve okullarda öğrencilere sık sık bilgilendirme yapan Belediye yetkilileri, atık yağların doğaya verdiği zararın önemine de dikkat çekiyor. 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini belirten yetkililer, vatandaşları atık yağın biriktirilmesi ve geri dönüşüme kazandırılması konusunda duyarlı olmaya davet ediyor.

Çankaya Yakıt Tasarrufu

Paylaş: