12 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Çankaya’da Tadilatlar Başladı

Geçtiğimiz yıl ilçe genelinde 70 okulda kapsamlı tadilat ve yenileme çalışması yürüten Çankaya Belediyesi, bu yıl sayıyı 80’e çıkarıyor.

Çankaya Belediyesi’nin bu yılki tadilat ve inşaat yapım listesinde okulların yanı sıra ibadethaneler, Çankaya Evleri, kreşler, muhtarlık binaları, polis karakolları, kültür ve spor merkezleri ile pazar yerleri de var.

Eğitime verdiği büyük destekle örnek teşkil eden Çankaya Belediyesi, geçen yıl başlattığı okul tadilatları projesini genişletti. Geçtiğimiz yıl okulların kapanmasının ardından ilçe genelinde 70 okulda kapsamı tadilat, tamirat ve yenileme çalışması yapan Çankaya Belediyesi sayıyı bu yıl 80’e çıkardı.

İlçe genelinde altı farklı bölgeye ayrılan proje kapsamında anaokullarından liselere kadar tadilat ihtiyacı duyan her kademede eğitim kurumunda tadilat ve tamirat yapacak Çankaya Belediyesi, öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılına daha temiz, ferah ve sağlıklı ortamlarda başlamasını sağlayacak.

MUHTARLIK VE İBADETHANELER DE YENİLENİYOR

Yaz döneminde hız kesmeyen Çankaya Belediyesi, eğitim kurumlarının yanı sıra muhtarlık hizmet binaları ve ibadethaneleri de yeniliyor, eksiklerini gideriyor. Muhtarların vatandaşlara daha sağlıklı ve kaliteli hizmet sunmasını sağlamak üzere muhtarlık hizmet binalarını yenileme projesi başlatan ve bu kapsamda geçtiğimiz yıl 53 muhtarlık binasını modern şekilde yenileyen Çankaya Belediyesi, bu yılsonuna kadar sayıyı 77’ye çıkaracak. İlk etapta Murat, Esatoğlu, Seyranbağları, İlker, Mimar Sinan, Cevdet Özdemir, Nasuh Akar, Koru, Öncebeci, Ayrancı ve Remzi Oğuz Arık mahallelerindeki muhtarlık binalarını yenileyecek olan Çankaya Belediyesi, yılsonuna kadar çalışmaya ara vermeyecek.

İlçe genelinde bulunan ibadethanelerde de düzenli temizlik çalışması yapan Çankaya Belediyesi, çalışmanın kapsamını biraz daha genişletme kararı aldı. Geçtiğimiz dönemde sekiz camide halı döşeme ve temizlik çalışması yapan belediye ekipleri, bu yıl gelen istek üzerine 15 camide tente yapımı, iç ve dış boya ile halı döşeme işleri yapacak. Çankaya Belediyesi bu yıl ayrıca Hacı Bektaş Kültür Merkezi’nde de tente yapımı, iç ve dış boya ile halı döşeme çalışması yapacak.

Paylaş: