27 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Camilerde Gençlik Kolları Kuruluyor

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın camilerde kurulacak gençlik kolları çalışması için Esenler'de kollar sıvandı.

Esenler’de görev yapan din görevlileri ve cami imamları, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Geç kalma genç gel” kampanyasıyla camilerde kurulacak gençlik kolları çalışmasını konuşmak üzere bir araya geldi. Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci ve belediye başkan yardımcıları da katıldı.

GÖREVİMİZ İMANA HİZMET

Esenlerli gençleri camiye yöneltmek için neler yapılması gerektiğinden söz eden Esenler Müftüsü Halil Şekerci, “Mahallelerimizde ortalama beş kişiden oluşacak gençlik komisyonları olsun. Bu komisyondaki arkadaşlarımız en az haftada bir kez çocuklarımızla camide buluşup namazlarını kılsınlar ve ardından da sohbet ederek evlatlarımıza sahip çıksınlar. Bizim görevimiz dine, İslâma, insanların imanlarına hizmet etmektir” şeklinde konuştu.

CAMİLER SIĞINMA LİMANIMIZ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, camilerin hem aileler hem de çocuklar için ‘sığınma limanı’ olması gerektiğini belirterek, “Esenler milli ve dini altyapısı yüksek bir ilçe. Bu ilçede bizim her gencimizin camileri sığınma limanı olarak görmesini görev edinmemiz gerekiyor” dedi.

HER TÜRLÜ İHTİYACI KARŞILAMALIYIZ

Camilerde gençlerin hayata dair birçok ihtiyacının karşılanması gerektiğini vurgulayan Göksu, “Her mahallemizdeki camilerimizden görevli arkadaşlarımız, kendi çevresindeki evleri ziyaret ederek çocuklarını camiye beklediğimizi belirtmeli. Bunun yanı sıra camide evlatlarımızın dini, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını da karşılayacağımızı anlatmalıyız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Göksu ve Şekerci soruları cevapladı ve cami imamları ile fikir alışverişinde bulundular.

Paylaş: