21 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Başkent’in Demokrasi Nöbetinde Fire Yok

Başkent'te demokrasi nöbeti 9. gününe girerken, onbinlerce Başkentli fire vermeden, Kızılay Meydanı’nda demokrasi nöbetine devam ediyor.

Milletvekilleri, siyasiler, sanatçılar, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan platformda vatandaşlara destek verdi.

15 Temmuz 2016’dan itibaren hemen her gece vatandaşlarla biraraya gelen  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu kez TGRT’de canlı yayınlanan ve Batuhan Yaşar ile Nuri Elibol tarafından hazırlanıp sunulan “Neler Oluyor” programından Kızılay Meydanı’na bağlanarak, Başkentlilere hitap etti.

Programda, 15 Temmuz FETÖ’cü askerler tarafından yapılan başarısız darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlatan Başkan Gökçek, Kızılay Meydanı’ndaki kalabalığa şöyle hitap etti :

“Oyunları bozmak için buradayız. Dün akşam sizden rica ettim, siz tekrar ettiniz. Dış güçler bize güçleri yetmediği için şimdi Türkiye’de Alevi-Sünni çatışmasını çıkarmak istiyor ve her yerde tahrik ediyorlar. Biz bu oyuna gelmeyeceğimizi ispat etmek için şimdi Kızılay’da arka arkaya aynı sloganı tekrar edelim, Alevi- Sünni kardeştir.”

Onbinlerce Başkentli’nin sloganı tekrar etmesinin ardından, Başkan Gökçek, “Türk-Kürt kardeştir” diyerek sloganın tekrarlanmasını istedi. Meydandaki onbinlerce Başkentli, bu sloganı da defalarca tekrar etti.

ABB Demokrasi Nöbetinde Fire Yok
ABB Demokrasi Nöbetinde Fire Yok

“BU ORDU, BİZİM ORDU” SLOGANI ATTIRDI

Başkan Gökçek, “Özellikle şerefli Türk ordusunun mensuplarını rencide etmek istiyorlar. Biz, ordu millet el eleyiz. Bu asker bizim asker. Bu ordu, bizim ordu. Hep beraber bu asker bizim asker, bu ordu bizim ordu” diyerek, sloganın tekrarını istedi. Meydandan “Bu asker bizim asker, bu ordu bizim ordu” sesleri yükseldi.

Son olarak kalabalığa, ” Türkiye’yi bu hale getiren, darbe teşebbüsünde ve kalkışmada bulunan FETÖ’cular idam edilsin mi?” diye soran Gökçek’e, meydandan “evet” sesleri yükseldi.

Bunun üzerine Başkan Gökçek, “İşte Türkiye.Yaşasın demokrasi taraftarı. Kızılay’daki gerçek demokrasi nöbetçileri, hepinize selam olsun” dedi.

DEMOKRASİ NÖBETİNE DEVAM-

Kızılay Meydanı’ndaki demokrasi nöbetinde yine Kur’an Tilaveti okundu ve Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da konser verdi.

Nöbete destek vermek için gelen milletvekilleri, darbeyi lanetleyen ve milli iradeyi savunan konuşmalar yaptılar.

Çeşitli VTR’lerle 15 Temmuz gecesi yapılan başarısız darbe girişiminde, özellikle Büyükşehir Belediyesi’ne ait kamyonun tanka çarparak engellemeye çalışmasına yönelik mücadelesi gösterildi.

Gecede, Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kuruluşlar tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlar yapıldı.

Paylaş: