19 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Ankara’da Yol Ve Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Fatih Köprüsü İle Kazım Karabekir Bağlantı Noktasında Asfalt Çalışması Yapıyor.

Yapımı devam eden Yeni Keçiören Bulvarı ile Fatih Caddesi’nin Kazım Karabekir Caddesi’ne bağlantı noktasında trafiğin rahat akışı için çalışma yaptıklarını belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, çalışmaların Çarşamba akşamı tamamlanacağını bildirdi.

Üçpınar, Keçiören trafiğini rahatlatmak amacıyla Fatih Köprüsü’ne alternatif olarak yapılan Yeni Keçiören Bulvarı’nda çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Yeni Keçiören Bulvarı’ndan trafiğin rahat ve konforlu ilerlemesi için güzergah üzerindeki yollarda genişletme ve asfalt yenileme çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Fatih Caddesi ile Kazım Karabekir Caddesi bağlantısında daha önce yapılan Metro çalışmaları nedeniyle deformasyonlar oluştuğuna da dikkat çeken Üçpınar, “Güzergahta şeritlerin yetersiz ve düzensiz olması sebebiyle trafik akışında olumsuzluklar yaşanıyordu. Yeni Bulvar açıldığında güzergahta trafiğin aksamaması için altyapısı bozulan bu bağlantı noktasında ASKİ ve Enerjisa altyapıyı yenilerken biz de asfalt  çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

ABB Yol ve Asfalt Çalışması 2
ABB Yol ve Asfalt Çalışmalarına Devam Ediyor

Üçpınar, Keçiören’in merkez istikametinde fazla çıkışı olmadığını bu nedenle trafiği tamamen kesip çalışma yapamadıklarını, tek şeritten de olsa trafik akışını sağlamaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

Yaptığımız bu çalışma nedeniyle trafikte büyük sıkıntı yaşandığını biliyoruz. Ancak halkımızdan anlayış bekliyoruz. Yeni Keçiören Bulvarı açıldığında hem buradan gelecek trafik, hem de Fatih Köprüsü’nden gelecek trafik Kazım Karabekir Caddesi’nde birleşecek. Bilindiği gibi Kazım Karabekir Caddesi’ni 4 geliş 4 gidiş şeritli hale getirdik. Ancak trafiğin Samsun Yolu çıkışından Kazım Karabekir Caddesi’ne kadar olan bölgesinde tıkanmaması için bu alanı genişlettik. Aynı şekilde bu bölgede yol Metro çalışmaları nedeniyle tamamen bozulmuştu. Şimdi biz bu bölgenin asfaltını döküyoruz. Çarşamba akşamı buradaki çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı halkımızdan anlayış bekliyoruz.”

Paylaş: