27 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Ulucanlar Cezaevi Müzesi 2016 yılında da “Mükemmel”

Veysel Tiryaki: Misafir değerlendirmeleri ile aldığımız bu ödül bizleri mutlu etti.

Dünyanın en büyük seyahat sitesi TripAdvisor’daki gezgin değerlendirmeleri sonucunda, geçtiğimiz yıl “Mükemmellik Sertifikası” ile ödüllendirilen Ulucanlar Cezaevi Müzesi,  2016 yılında da bu ünvanı kimseye kaptırmadı. Ulucanlar Cezaevi Müzesi, 2016 yılında da TripAdvisor “Mükemmelik Sertifikası” nın sahibi oldu.

Dünya genelinde yapılan misafir değerlendirmeleri neticesinde belirlenen ve “5” üzerinden minimum “4” puan alan otel ve işletmelere verilen “Trip Advisor” Mükemmellik Sertifikası” sayesinde, Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nin mükemmelliği bir kez daha tescillenmiş oldu.

Gezginlerin favorisi: Ulucanlar Cezaevi Müzesi

Her yıl verilen ödül, mükemmel bir konukseverlik sergileyen işletmeleri onurlandırmak için ve sadece TripAdvisor’da sürekli olarak olağanüstü gezgin yorumları alan kuruluşlara veriliyor.  TripAdvisor, ödül sahiplerini belirlemek için gezginlerin son 12 aylık dönem içinde TripAdvisor’daki yorum ve görüşlerinin kalitesi, sayısı ve güncelliği ile birlikte işletmenin sitedeki ‘Popülerlik Göstergesi’nde kalma süresi ve sıralamasını dikkate alan özel bir algoritma kullanıyor.

Mükemmel Ulucanlar

“Misafir değerlendirmeleri ile aldığımız bu ödül bizleri mutlu etti.”

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, dünyanın en önemli seyahat sitelerinden olan TripAdvisor’dan bir kez daha böyle bir ödül almanın kendilerini gururlandırdığını belirtti. Daha önce de farklı kurum ve kuruluşlardan ödüller aldıklarını hatırlatan Başkan Tiryaki, misafir değerlendirmeleri sonucunda bu ödüle layık görülmüş olmanın ayrı bir anlamı olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye’nin yakın tarihi Ulucanlar’da sergileniyor

Türk siyasi tarihinin en önemli duraklarından biri olan ve açıldığı günden bu güne 1 milyona yakın kişinin ziyaret ettiği Ulucanlar Cezaevi Müzesi; koğuşları, tecrit odaları, zindanları ve bu bölümlerde yapılan seslendirmeleriyle ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken bölüm ise, Ulucanlar Cezaevi’nde yatmış tanınmış kişilere ait kişisel eşyaların sergilendiği 6’ncı koğuş oluyor. 1925 yılından 2006 yılına kadar faaliyet gösteren Ulucanlar Cezaevi’nin 6’ncı koğuşu, burada yatan ünlü gazeteci, edebiyatçı ve siyasetçilerin kişisel eşyalarına ev sahipliği yapıyor. Her kesimden tanınmış pek çok önemli ismin eşyalarının sergilendiği bu koğuşta, Bülent Ecevit’ten Muhsin Yazıcıoğlu’na, Deniz Gezmiş’ten Metin Toker’e, Hüseyin İnan’dan  Mustafa Pehlivanoğlu’na, Kasım Gülek’ten Fakir Baykurt ve Necip Fazıl Kısakürek’e kadar pek çok kişinin kişisel eşyaları ve bu kişilerin özgeçmiş bilgileri bulunuyor.

Paylaş: