14 Nisan 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Otonomi’ye Altyapı Desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Oto Galerilerinin Şehir Dışına Taşınmasına Katkı Sağlamak Amacıyla, 2. El Otomobil Galerilerinin Taşındığı Akyurt’taki Otonomi'ye Altyapı Desteği Verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, oto galerilerinin şehir dışına taşınmasına katkı sağlamak amacıyla, 2. el otomobil galerilerinin taşındığı Akyurt’taki OTONOMİ’ye altyapı desteği sağladı. Büyükşehir, OTONOMİ’yi baştan sona asfalt ve kaldırımlarla  donattı, çizgilerini çekti.

Ankara Valiliği’nin yazısıyla  Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar gereği, oto galerilerinin şehir dışına taşınmasına destek vermek amacıyla, Başkent’te faaliyet gösteren 2. el oto galerilerinin satış bölgesi OTONOMİ’ye, Büyükşehir Belediyesi’nden, çizgili, bariyerli modern asfalt desteği verildi.

Toplam 375 bin metrekare alan üzerine kurulu olan ve 551’i otomobil galerisi olmak üzere toplam 663 bağımsız bölümün bulunduğu OTONOMİ’ye, toplam 6 bin metre uzunluğunda 12 bin  ton modifiye, 18 bin ton da binder asfalt serildi.

Bölgede daha güvenli ulaşım sağlanması amacıyla yollara 265 adet bariyer döşeyen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri,  ayrıca 14 bin metre bordür taşı, 18 bin 600 metrekare de tretuvar kaplaması yaptı.

otonomi-2

17 KİLOMETRE YOL ÇİZGİSİ

Birçok sosyal donatı alanının da yer aldığı OTONOMİ bölgesinde konforlu sürüş keyfi için yolları asfaltla donatan Büyükşehir Belediyesi, ardından, yaklaşık 17 kilometre de yol çizgi çalışması gerçekleştirdi.

Yollardaki modern görünümü, hız kesici kasislerle güvenli de kıldıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, “Araç alım satımı ve test sürüşleri yapılan bölgede trafiğin de rahat olabilmesi için her türlü çalışmayı yaptık. OTONOMİ bölgesinin yollarını, modern ve estetik bir görünüme kavuşturduk” dedi.

Paylaş: