27 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Büyükşehir Vatandaşın Borcunu Yapılandırıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne olan borcunu yapılandırmak isteyenlerin, 31 Ekim Pazartesi gününe kadar Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’na başvurması gerekiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne vergi borcu olan mükellefler ile Büyükşehir Belediyesi’ne diğer konularda borcu bulunanlar, borçlarını 31 Ekim Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılandırabilecek.

Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Dilek Bakır, 19.08.2016 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” gereğince; vatandaşların, 30.06.2016 tarihinden önceki dönemlere ait, başta vergi borçları ve cezaları olmak üzere çeşitli konulardaki borçlarının  yapılandırılmasının, 31 Ekim 2016 tarihinde son bulacağını hatırlattı.

Büyükşehir’e vergi borcu bulunanlar ile diğer bazı konularda borçlu olan vatandaşlara,  söz konusu kanunla ödeme kolaylığı getirildiğini belirten Dilek Bakır,  “Borçlu vatandaşlarımızın, bu kanun kapsamında kendilerine tanınan ödeme kolaylığından yararlanabilmesi için Belediyemiz Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gelir Şube Müdürlüğüne dilekçeyle müracaat etmeleri gerekiyor” dedi.

Dilek Bakır, ilan ve reklam vergisi, asfalt vergisi, eğlence vergisi, yangın sigorta vergisi, harçlar, tıbbi atık, ecrimisil gelirleri, işgaliye ücreti, hal rüsumları ve otopark borçlarının yapılandırılacağını belirtti.

Vatandaşları, kanun kapsamında sağlanan ödeme kolaylığından yararlanmaya çağıran Bakır, “Gelin borcunuzu yapılandıralım, ödeme kolaylığından yararlandıralım” dedi.

Paylaş: