23 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Siyasal Araştırma 8720 SMS’leri

Mart 2019 Yerel Seçimleri yaklaşırken, Belediye Başkanları seçmenlerin ilgisini daha çok kazanabilmek ve dolayısıyla da yeniden aday olabilmek için yoğun olarak çalışıyorlar. Yeni projelere başlıyorlar ya da başlamış olan projeleri bitirmek için yüksek gayret gösteriyorlar.

Ancak; son günlerde tüm Türkiye’de özellikle Ankara’da bir SMS vatandaşları şaşkına çevirdi.

Belediye Başkanları 8720 SMS’lerinden habersiz mi?

8720 numarasından gelen “… İlçe Belediye Başkanı’nı başarılı buluyor musunuz? Bu mesajı saat 21.00’e kadar ücretsiz cevaplayarak ankete katılabilirsiniz. Siyasal Araştırma B001” yazılı SMS’ler vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor.

Bu mesajı telefonlarında gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi, yeni bir dolandırıcılık yöntemi olabilir diye düşündü. Ancak; mesajdan habersiz olan Belediye Başkanları da şaşırdı.

Edinilen bilgilere göre; Keçiören, Mamak, Altındağ ve Gölbaşı Belediyeleri için SMS gönderimleri yapıldı. Diğer ilçelerde ve Büyükşehir Belediyesi’nde yapılıp yapılmayacağı ise henüz bilinmiyor.

8720 SMS’lerinin bir dolandırıcılık yöntemi olduğunu düşünmeye devam edenler olduğu gibi, seçim çalışmalarına erken başlamış siyasi partilerin çalışması olduğunu düşünenler de var.

Konuyla ilgili resmi kaynaklardan herhangi bir açıklama gelmediğinden bizler de merakla gelişmeleri takip ediyoruz.

Paylaş: