23 Mart 2024

Resmen Haber

Burada Okuyacağınız Her Şey Resmen Haber

Osmanlı Mahallesi’nin Yeri Değişecek

Kars Kalesi etrafında yapılması planlanan Osmanlı Mahallesi’nin yeri değişiyor.

Osmanlı Mahallesi Projesi Sukapı Mahallesi’nin ön tarafındaki gecekonduların olduğu bölgede inşa edilecek.

Osmanlı Mahallesi Projesi hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Rahmi Doğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın her Kars ziyaretinde Osmanlı Mahallesi Projesi ile ilgili istişarede bulunduklarını belirtti.

Kamu yatırımlarının öncelikli olarak tarihi mekanlar olmak üzere ilin çeşitli bölgelerine dağıtılması gerektiğini ifade eden Vali Rahmi Doğan, “Kars’ın gecekondu bölgelerinin kentsel dönüşüm ve yap-sat marifetiyle dönüştürülmesi gerekmektedir. Osmanlı Mahallesini daha önce açıkladığımız Kars Kalesi etekleri yerine, ‘Ucube’ diye tabir edilen bölgenin ön tarafına düşünüyoruz. Projeyi gecekonduların bulunduğu sırtlara giydirmeyi düşünüyoruz. Bilindiği gibi Kars Kalesi çevresini biraz boşalttık. Kale etekleri bu şekilde boş kalsın istiyoruz. Hem de yapmış olduğumuz yatırımların biraz ili dönüştürmesini istiyoruz” dedi.

Doğan, “Yani bir yere bir şey yapmak istiyorsak, oraya yapılan yatırımların etrafı da kendiliğinden dönüştürsün istiyoruz. Dolayısıyla o bölgedeki gecekondularını da kaldırarak Osmanlı Mahallesini oraya yapmak istiyoruz. Aynı zamanda tarihi dokuya uygun bir görüntü anlamında da tarihi silueti çok iyi görecek bir proje düşünüyoruz. Böylece o civarda bulunan gecekonduları da dönüştürmüş olacağız. Bilindiği gibi Kars’ta çok ciddi anlamda gecekondu yapılaşması var. Kamu yatırımlarının da aslında ilin çeşitli yerlerine dağıtılmasını ve gecekondu mahallerin de yap-sat ya da kentsel dönüşüm şeklinde dönüşmesini arzu ediyorum. Bu nedenle böyle değişim planımız var. Bence bunun Kars’a iyi bir değer katacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Paylaş: